Ο Ρενάτο Μαργκάσα ο οποίος εκτελεί χρέη σκάουτερ πλέον στη Νέα Σαλαμίνα, καθώς κρέμασε τα παπούτσια του, μίλησε στον Super Sport Fm 104.0 και αναφέρθηκε σε όλα όσα αφορούν τους ερυθρόλευκους.
Αναλυτικά:
Για την πρώτη προπόνηση: «Να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε. Ήταν ζέστη, ήταν Τετάρτη αλλά είχαμε πολύ κόσμο και αυτό είναι το σημαντικό. Να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε και θα δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Πήραμε καλούς παίκτες αλλά θέλουμε δουλειά ακόμα, πρέπει να γνωρίσει ο ένας τον άλλο και στην προετοιμασία πρέπει να δουλέψουμε σκληρά».
Για τον ξεχωρίζει κάποιο ποδοσφαιριστή: «Έχουμε ποιοτικούς παίκτες και δεν χρειάζεται να πω όνομα. Είναι άδικο για τους άλλους. Έχουμε παίκτες που νοιάζονται για την ομάδα. Υπάρχει οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια και είναι κάτι βασικό που θέλαμε όταν κάναμε τις μεταγραφές. Το συζήτησε μαζί τους ο προπονητής μας, ο κ. Χριστόδουλος. Ο καθένας θα πρέπει να δείξει ότι αγγίζει να αγωνίζεται. Δεν θα δώσουμε σε κανένα φανέλα βασικού επειδή είναι έμπειρος ή επειδή έχει ψηλές παραστάσεις. Πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να κερδίσουν τη θέση τους».
Πώς ένιωσε που δεν είναι ποδοσφαιριστής μετά από πολλά χρόνια σε πρώτη προπόνηση:  «Η αγάπη είναι η ίδια. Είναι κάτι απίστευτο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Το μόνο που βλέπω διαφορετικό είναι ότι δεν βγάζω όλη την προπόνηση μαζί τους. Προσπαθώ και ακολουθώ την προπόνηση και αν κάποια ομάδα χρειαστεί 11ο παίκτη, παίζω. Αγαπώ το ποδόσφαιρο αλλά έπρεπε να πάρω μια απόφαση και ήταν η καλύτερη για εμένα. Πιστεύω στον εαυτό μου και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα από το νέο μου πόστο. Όταν αρχίσουν τα επίσημα ματς θα είναι ακόμα πιο δύσκολο…»
Για τις μεταγραφές: «Είμαστε προς το τέλος και είμαστε ευχαριστημένοι με την ομάδα που φτιάξαμε. Θα δούμε τις επόμενες μέρες ή βδομάδες τι θα γίνει με τον στράικερ».
Για το πως περιμένουν το πρωτάθλημα: «Θα βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο το είδαμε και πέρσι. Θέλουμε να βελτιωθούμε και υπάρχουν πολλά περιθώρια. Το ξαναλέω, αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε τη Νέα Σαλαμίνα όσο πιο ψηλά μπορούμε. Πρέπει να σεβόμαστε τον κόσμο γιατί παίζουμε για τη φανέλα, για μια ομάδα με ιστορία».