Μάριος Χήρας στο Balla: «Υπάρχουν ταλέντα στην Κύπρο και είναι κρίμα να χάνονται»

Ο προπονητής της ακαδημίας του ΑΣΙΛ Μάριος Χήρας παραχώρησε συνέντευξη στο Balla και αναφέρθηκε στην ομάδα του, την άποψη του για το πρωτάθλημα αλλά και την πορεία των ομάδων μας τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Balla:

Για την Ακαδημία ΑΣΙΛ…

«Προσπαθούμε τα παιδιά να περνούν ευχάριστα τον χρόνος τους και να ξεφεύγουν από τα μαθήματα του σχολείου και το άγχος και να είναι καλά.

Στα παιδιά που βλέπουμε πως έχουν ταλέντο προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε λίγο περισσότερο για να ανέβουν. Έχουμε παιδιά που έρχονται για να περνούν ευχάριστα τις ώρες τους, αλλά και παιδιά αξιόλογα που βλέπουν πιο ψηλά.

Η πρώτη ομάδα μας σιγά – σιγά ανεβαίνει και ελπίζουμε με την νέα χρονιά θα ανεβάσουμε και άλλους νεαρούς στην πρώτη ομάδα».

Για την ξενομανία στην Κύπρο και πως μπορούν να βοηθήσουν οι ομάδες και η ΚΟΠ…

«Στον ΑΣΙΛ βλέπουμε πολύ τις ακαδημίες μας, και προσπαθούμε να προωθήσουμε όσους πιο πολλούς Κύπριους μπορούμε. Όπως είδαμε τα προστίματα δεν κάνουν κάτι και νομίζω πρέπει να υποχρεωθούν οι ομάδες να βάζουν Κύπριους ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν αρκετοί καλοί Κύπριοι ποδοσφαιριστές και είναι κρίμα να χάνονται. Νομίζω η ΚΟΠ πρέπει να βάλει περισσότερη πίεση στις ομάδες».

Για την πορεία των ομάδων μας τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη…

«Το τελευταίο χρόνο δεν ήταν τόσο καλά αλλά γενικά τα τελευταία χρόνια πολλές ομάδες μας κατάφεραν να μπουν ομίλους και αυτό ανεβάζει το ποδόσφαιρο μας. Θα ήταν καλό όμως να είχαμε περισσότερους Κύπριους επειδή πιστεύω πως μπορούν να βοηθήσουν τις ομάδες μας, αφού θεωρώ πως δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από τους ξένους».

Για το φετινό πρωτάθλημα…

«Πιστεύω πως το σύστημα με τις 12 ομάδες ήταν πιο ανταγωνιστικό και ήταν από τα καλύτερα πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια με πολύ καλές ομάδες. Ο ΑΠΟΕΛ φέτος ήταν η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος και δίκαια πήρε τον τίτλο. Ο Απόλλωνας δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και αυτό του στοίχησε στο τέλος».

Τίμος Νικολάου