Ανδρέου: «Στόχος μας το πρωτάθλημα» (pics)

Η Ανόρθωση ηττήθηκε στον τελικό του κυπέλλου χειροσφαίρισης από τον Παρνασσό Στροβόλου (περισσότερα ΕΔΩ), ωστόσο, έστειλε μήνυμα ότι τη νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι δυνατή στην πρώτη κατηγορία.

Η ομάδα του Απόστολου Μιχαήλ πήρε επάξια την άνοδο στα «σαλόνια», με πρωτεργάτη τον Πρόεδρο του τμήματος, τον κ. Αντρέα Αντρέου.

Ο ισχυρός άντρας των «κυανόλευκων» στο Handball μίλησε για πρώτη φορά σε ΜΜΕ από την ώρα που ανέλαβε καθήκοντα, και αυτό έγινε στο Balla που σας παραθέτει τις δηλώσεις του.

Αναλυτικά:

Τα συναισθήματα σου, έπειτα από τον πρώτο τελικό της Ανόρθωσης στη χειροσφαίριση ως ομάδα νεοσύστατη στο άθλημα: «Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Παρνασσού για την κατάκτηση του τροπαίου που ήταν δίκαιη. Επίσης, να δώσω πολλά μπράβο στους δικούς μας χειροσφαιριστές που ξεκινήσανε τη χρονιά από τη δεύτερη κατηγορία, και στον τελικό του κυπέλλου της πρώτης κατηγορίας έκαναν την πρώτη τους ήττα για φέτος.

Η Ανόρθωση ξεκίνησε στο χάντμπολ από μια απλή ιδέα, και έφτασε να κερδίζει επάξια την άνοδο στα «σαλόνια» του αθλήματος. Για να δημιουργήσουμε την ομάδα μας, κάναμε αρκετή δουλειά σε όλα τα επίπεδα, και αυτό φάνηκε στα γήπεδα όπου ήταν πρωταγωνιστές όλοι τους. Όσον αφορά τα συναισθήματα μου, όπως τόνισα και στους αθλητές, για εμένα είναι ήδη κυπελλούχοι, διότι πέτυχαν έναν άθλο, αφού πήραν το «double» στη δεύτερη κατηγορία, ενώ έφτασαν και στον τελικό του Final Four παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό πρόσωπο. Τα συγχαρητήρια μου και πάλι».

Του χρόνου σας περιμένει η πρώτη κατηγορία, ποια είναι τα σχέδια σας; «Το μήνυμα είναι απλό, η Ανόρθωση όπου συμμετέχει πρέπει να πρωταγωνιστεί, αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στη χειροσφαίριση που έχει παραδοσιακές δυνάμεις ως διεκδικήτριες των τροπαίων.

Το σίγουρο είναι πως ο Φοίνικας δε μπορεί να είναι κομπάρσος πουθενά, άρα στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Όσον αφορά τις κινήσεις μας, ο προπονητής μας μαζί με τον Στέφανο Φτερακίδη πραγματοποίησαν κάποιες επαφές, και αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα γίνουν μεταγραφές από το εξωτερικό, ενώ θα κοιτάξουμε και την κυπριακή αγορά. Δεν ήρθαμε να κάνουμε τους κομπάρσους».

Για την απουσία του κόσμου λόγω της κάρτας φιλάθλου: «Το πρόβλημα δεν είναι τα 500 – 1000 άτομα από κάθε ομάδα που δημιουργούν τα θέματα στα γήπεδα, το κακό είναι αυτό που παρατηρούμε στις κερκίδες. Σίγουρα προέχει η ασφάλεια του κόσμου, αλλά κανένα άθλημα δε μπορεί να σταθεί δίχως τον κόσμο δίπλα του, ευελπιστούμε να βρεθεί λύση, καθώς δεν είμαστε μόνο εμείς που «φωνάζουμε» για την κάρτα και τον συγκεκριμένο νόμο που ταλαιπωρεί τις ομάδες».

Κυριάκος Αποστόλου