Βίντεο αποδεικνύουν το μπούλινγκ σε βάρος του 16χρονου

Τρία τουλάχιστον βίντεο που λήφθηκαν από κάμερα κινητού τηλεφώνου και προβάλλουν σκηνές πρωτοφανούς άσκησης ψυχολογικής βίας σε βάρος του 16χρονου μαθητή Παναγιώτη Στεφανή από τους Τρούλλους παραδόθηκαν χθες το απόγευμα στην Αστυνομία.
Δύο από αυτά προβλήθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό «Άλφα» και περιέχουν σκηνές κατά τις οποίες ο 16χρονος, που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο πάρτι στις 14 Απριλίου, δέχεται άγριο μπούλινγκ από άτομα που εικονίζονται σε αυτά.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», τα δυο βίντεο δεν λήφθηκαν κατά τη διάρκεια του μοιραίου πάρτι στους Τρούλλους, αλλά προηγουμένως και ενδεχομένως σε διαφορετικές ημερομηνίες.
Στα δυο βίντεο εικονίζονται νεαρά άτομα στη μια περίπτωση να παροτρύνουν ή και να πιέζουν τον Στεφανή να καταναλώσει αλκοόλ σε σύντομο χρονικό διάστημα, του τραβούν την καρέκλα ενώ πάει να καθήσει (ίσως ζαλισμένος από το ποτό), με αποτέλεσμα να κάθεται στο κενό και να κτυπά το κεφάλι του πίσω σε τοίχο, ενώ δείχνει να έχει αποκοιμηθεί ακουμπώντας το κεφάλι του σε τραπέζι ή κάπου, κάποιος νεαρός του τοποθετεί στην παλάμη αναμμένο χαρτομάντιλο με αποτέλεσμα ο 16χρονος να ξυπνά αλαφιασμένος από τον πόνο.
Στο βίντεο που, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, παραδόθηκε στην Αστυνομία αλλά δεν προβλήθηκε από τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό εικονίζεται ο άτυχος 16χρονος να παροτρύνεται (σε βαθμό που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ψυχολογικός καταναγκασμός) να εκστομίσει προσβλητικά ή και χυδαία επίθετα και συνθήματα κατά τέως πολιτικού προσώπου.
Τα βίντεο θα φθάσουν ενώπιον της πενταμελούς ερευνητικής ομάδας του ΤΑΕ Λάρνακας και θα τύχουν ενδελεχούς εξέτασης μετά το Πάσχα, ίσως και μετά την Πρωτομαγιά (ένεκα των αργιών των ημερών). Ενώ μετά την Πρωτομαγιά τοποθετείται και η επίδοση των αποτελεσμάτων των επιστημονικών εξετάσεων σε υγρά από τη σορό του θύματος στους ανακριτές.
Τα βίντεο, αν και δεν αφορούν στο βράδυ που σημειώθηκε η τραγωδία στο εφηβικό πάρτι, εντούτοις, παραπέμπουν σε ένα εφιαλτικό σενάριο που κυκλοφόρησε στους Τρούλλους τις πρώτες ώρες της τραγωδίας και μετά, στη μικρή κοινωνία του χωριού, παραβλέφθηκε.
Είναι αναμενόμενο πλέον ότι μετά τα βίντεο-ντοκουμέντα που παραπέμπουν σε θέματα συστηματικής άσκησης ψυχολογικής βίας σε βάρος του Παναγιώτη Στεφανή, προκύπτει νέος κύκλος ανακριτικού έργου για την Αστυνομία, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την πρόθεσή της να υποβάλει σε προσεκτική μελέτη το περιεχόμενό τους, που παραπέμπει φυσιολογικά στην αναζήτηση των νεαρών ατόμων που εικονίζονται σε αυτά.
  
Πάμπος Βάσιλας