Τέλος στην… ξηρασία

Ο Ντούσαν Κέρκεζ και οι ποδοσφαιριστές του αναμένεται να δώσουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ για να φτάσουν στον στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του κυπέλλου, ύστερα από πολλά χρόνια (1988-1989) και αρκετούς χαμένους τελικούς.

Η ΑΕΛ δίνει το παρών σε μία «μεγάλη» πρόκληση για 18η φορά, ενώ έχει καταφέρει μόλις έξι να κάνει το καθήκον της, και τη δεδομένη χρονική στιγμή επιθυμεί να αλλάξει το φινάλε της ιστορίας.

Οι «λέοντες» έπειτα από την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου, πηγαίνουν και για το ιδανικότερο «κλείσιμο» στη σεζόν, διότι αναζητούν μία «κούπα» αλλά και το «καπάρωμα» ενός καλού πλασαρίσματος στο Europa League, κάτι που θα συμβεί εφόσον η ομάδα πάρει αυτό τρόπαιο για το οποίο «διψά» ο κόσμος της.

Το ζητούμενο είναι να έρθει το τέλος στη ξηρασία, καθώς οι έξι χαμένοι τελικοί στη σειρά «πληγώνουν» το σύνολο, και προσθέτουν μία αμφιβολία εάν τελικά οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην ομάδα μπορούν να φέρουν έναν τίτλο στη «γαλαζοκίτρινη» πλευρά της Λεμεσού.

Η διοίκηση γνωρίζει πόση σημασία έχει μία διάκριση, άλλωστε όλοι παρατήρησαν την αλλαγή της νοοτροπίας το 2012, όταν οι παίκτες του Πάμπου Χριστοδούλου έκαναν το «θαύμα» τους και πήραν το πρωτάθλημα. Αυτή η γενιά ζητά έναν τίτλο χαμηλότερης βαθμίδας, αλλά άκρως σημαντικό για τη συνέχεια και το «στάτους» της ΑΕΛ.

Κυριάκος Αποστόλου