Υπόθεση Μιτσερού: Συνεχίζονται οι έρευνες στη λίμνη – Ποια τα εμπόδια

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση φόνου της 38χρονης Marry Rose Tiburcio από τις Φιλιππίνες, το πτώμα της οποίας βρέθηκε σε φρεάτιο στο Μιτσερό την Κυριακή (14/04), μετά και την ανακάλυψη του πτώματος της 27χρονης Arian Palanas Lozano εντός του φρεατίου το Σάββατο (20/04).

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (22/04) οι έρευνες στο φράγμα Ξυλιάτου ολοκληρώθηκαν, χωρίς να εντοπιστεί η σορός της 6χρονης, την οποία ο serial killer είχε πει πως είχε πετάξει εκεί, περιγράφοντας μάλιστα με λεπτομέρειες το πώς είχε δέσει το πτώμα με σεντόνια και είχε βάλει και πέτρες για να βυθιστεί, ενώ είχε κάνει και αναπαράσταση του πώς το είχε ρίξει στο νερό. Πλέον οι αρχές πιστεύουν ότι ο λοχαγός είπε ψέμματα, ίσως επίτηδες, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες από το φρεάτιο του Μιτσερού.

Το πρωί της Τρίτης (23/04) ξεκίνησαν εκ νέου οι προσπάθειες για εντοπισμό του άψυχου σώματος της 6χρονης.

Μέλη της ΕΜΑΚ και ο διαχειριστής της ρομποτικής κάμερας ψάχνουν το πυθμένα της λίμνης, ωστόσο η λάσπη, καθώς και η παρουσία καλαμιώνων δυσκολεύουν την καταγραφή εικόνας από τον βυθό.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας έκανε λόγο τη Δευτέρα (22/04) για «κρίσιμα σημεία» εντός της λίμνης. «Έχει αξιολογηθεί και εκτιμηθεί η κατάσταση εκεί πέρα. Υπάρχουν κάποια κρίσιμα σημεία για τα οποία πρέπει να συνεχίσει η έρευνα και αύριο με τον ίδιο τρόπο. Η έρευνα θα συνεχίσει για τις επόμενες μέρες με μηχανικά μέσα», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το απόγευμα της Δευτέρας (22/04) απαγορεύτηκε σε όλους η επιχείρηση στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, διαπιστώθηκε αλλοίωση στις μεταλλικές δοκούς, που στηρίζουν τον ανελκυστήρα. Το πρωί της Τρίτης (23/04) ξεκίνησαν τα έργα στήριξης στο φρεάτιο.