Στο ευρωπαϊκό καμπ Junior NBA δυο Κυπριόπουλα (vid)

Μετά την επιτυχία που σημείωσε το πρώτο Junior NBA Cyprus που πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας την φετινή σεζόν, ήρθε η ώρα για την πρώτη κυπριακή συμμετοχή σε ευρωπαϊκό καμπ που διοργανώνεται από το ευρωπαϊκό Junior NBA.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 29 Απριλίου μέχρι και τις 4 Μαΐου το ευρωπαϊκό Junior NBA θα διοργανώσει το Global Championship EME Selection Camp, με την συμμετοχή των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών και καλαθοσφαιριστριών από ολόκληρη την Ευρώπη!

Εκ μέρους του Junior NBA Cyprus θα ταξιδέψουν οι νεαροί Άγγελος Ασλανίδης (Κεραυνός Στροβόλου) και Γεωργία Μιχαήλ (ΑΕΛ Λεμεσού), μαζί με τον συνοδό τους, Λούη Σιακαλλή, ο οποίος ήταν ο προπονητής των Boston Celtics (Γυμνάσιο Έγκωμης), του σχολείου που κατέκτησε τον τίτλο στο 1ο Junior NBA Cyprus.

Στο καμπ θα συμμετέχουν 60 συνολικά παιδιά ηλικίας από το 2004 μέχρι το 2006, ενώ σημειώνεται πως τα δύο κυπριόπουλα έχουν γεννηθεί το 2006.

Οι κορυφαίοι καλαθοσφαιριστές που θα συμμετέχουν στο καμπ θα επιλεχθούν για την συμμετοχή τους στο Junior NBA Global Championship, το παγκόσμιο καμπ της διοργάνωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στο Ορλάντο, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

H διοργάνωση του Junior NBA Cyprus πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος στην Κύπρο, με συνδιοργανωτές την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Μεγάλος χορηγός του πρωταθλήματος ήταν «so easy» από την Cytamobile Vodafone ενώ τηλεοπτικός συνεργάτης η Cytavision.