Μάθε κι αυτό

Όπως σε κάθε χώρα, έτσι και στην Κύπρο υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έρχονται για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αλλά λογίζονται ως ξένοι.

Αυτό συμβαίνει με πολλούς παίκτες που καταλαμβάνουν θέσεις στο ρόστερ των ομάδων μας, ωστόσο τη δεύτερη χρονιά παίρνουν θέση κοινοτικού, άρα ελευθερώνεται μία θέση στο δυναμικό του εκάστοτε συνόλου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, αυτή η τροποποίηση γίνεται λόγω συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μεγάλο αριθμό χωρών της Ευρώπης αλλά και τηςΑφρικής για εργοδοτούμενους που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο στη γηραιά ήπειρο.

Για να ισχύσει η συμφωνία για μετατροπή σε κοινοτικό ποδοσφαιριστή, ο εργοδοτούμενος πρέπει να παραμείνει στη χώρα που λογίζονταν ως ξένος, να ανανεώσει το συμβόλαιο του, και μετέπειτα δεν πιάνει θέση ξένου στο δυναμικό.

Αν το μέλος μίας ομάδας ολοκληρώσει το πρώτο συμβόλαιο και δεν ανανεώσει τη σύμβαση εργασίας στη χώρα μας, αλλά επιλέξει να παίξει σε μία άλλη χώρα της Ευρώπης, πάλι θα πρέπει να περάσει τη διαδικασία.

Παραδείγματος χάρη αν οι Γεωργιανοί ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης συνεχίσουν στην Κυρία και την νέα σεζόν θα αγωνιστούν την δεύτερη σεζόν ως κοινοτικοί καθώς η Γεωργία είναι μία από τις χώρες με τις οποίες υπάρχει σχετική συμφωνία.