Πρόθεση παραμονής;

Ο Απόλλωνας διαθέτει πολλούς εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του, και ένας από αυτούς είναι ο Ζοάο Πέδρο που μας ήρθε από την Πορτογαλία.

Η σελίδα «RTP Noticias» κάνει εκτενέστερο αφιέρωμα στον παίκτη που κοσμεί τα κυπριακά γήπεδα, γράφοντας για τα πρώτα «βήματα» του, αλλά και για την απόφαση να κατηφορίσει στο νησί μας και την πρόθεση παραμονής.

Αναλυτικά:

«Ο João Pedro παίζει στον Απόλλωνα Λεμεσού της Κύπρου. Στο ποδόσφαιρο όλα ξεκίνησαν με την επιρροή από τον νονό και ενός ξαδέλφου. Ο παίκτης ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο πρώτα στο δρόμο και στο σχολείο, ενώ στην ηλικία των 11 πήγε στο Ginásio Clube Figueirense. Δύο χρόνια αργότερα η αλλαγή έρχεται καθώς υπογράφει στην Μπράγκα. Ο ίδιος παραμένει στο Bracarans μέχρι την κύρια ομάδα, ενώ θα κάνει ντεμπούτο στα 19 και στις 27 Οκτωβρίου του 2004 σε ένα παιχνίδι του πορτογαλικού κυπέλλου.

Το 2003 είναι ευρωπαϊκός πρωταθλητής του Under-17 σε τελικό εναντίον της Ισπανίας που πραγματοποιήθηκε στο Viseu. Ο Ζοάο Πέδρο παραμένει στη Braga μέχρι το 2006, αλλά στη συνέχεια πάει δανεικός στη Beira Mar. Συνέχισε στις União de Leiria, Oliveirense και Naval da Figueira da Foz. Η τρίτη σεζόν δεν ολοκληρώνεται στις ίδιες ομάδες, αφού τον Ιανουάριο του 2013, η Μπράγκα θα τον πάρει και ο João Pedro πίσω Ο ταλαντούχος άσος παίζει δυόμισι χρόνια στη Μπράγκα, μέχρι να πάει δανεικός στη Moreirense.

Να σημειωθεί πως πριν από τέσσερα χρόνια έρχεται μια πρόσκληση από τον προπονητή Pedro Emanuel που ταιριάζει στις φιλοδοξίες του, για να παίζει στο εξωτερικό και στον Απόλλωνα. Στη Λεμεσό πήρε δύο κύπελλα και δύο Super Cup, αυτό που λείπει από την καριέρα του είναι ένα πρωτάθλημα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, πρώτο μέλημα του Πέδρο είναι η συνέχεια στα «κυανόλευκα».