Αχιλλέας Χριστάκη στο Balla: «Να μην ξεκινούν αγώνες χωρίς την παρουσία γιατρού»

Ο Δρ. Αχιλλέας Χριστάκη μίλησε στο Balla με αφορμή το περιστατικό στο Κοινοτικό Γήπεδο Αραδίππου το απόγευμα της Κυριακής (14/4) για την σημασία παρουσίας γιατρού στους αγωνιστικούς χώρους.

Όσα είπε στο Balla:

Για το περιστατικό: «Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ποδοσφαιριστής της Αγίας Νάπας, έπεσε στο έδαφος, λιποθύμησε. Είπε ότι τον τσίμπησε κάτι και όντως αυτό έγινε στο χέρι του, υπέστη αλλεργικό σοκ. Του δώσαμε κορτιζόνη, τον σταθεροποιήσαμε και στην συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομειο για προληπτικές εξετάσεις».

Για την σημασία της παρουσίας γιατρού στα γήπεδα: «Όχι μόνο γιατροί αλλά και ασθενοφόρα πρέπει να είναι στα γήπεδα. Δεν μπορεί να διεξαχθεί αγώνας χωρίς γιατρό. Είτε αγώνες Α’ και Β’ κατηγορίας είτε αγώνες ακαδημιών. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει οικονομικό κόστος αλλά  μια φορά μπορεί να γίνει το κακό. Επίσης πρέπει τουλάχιστον 2-3 παράγοντες κάθε ομάδας να είναι  εκπαιδευμένοι στις πρώτες βοήθειες. Γίνονται διάφορα περιστατικά, τραυματισμοί. Μπορεί να χτυπήσουν 2 ή και τρεις ποδοσφαιριστές σε μια φάση. Να μην ξεκινούν αγώνες χωρίς παρουσία γιατρού».

Για περιστατικά που έγιναν στο παρελθόν: «Έτυχαν κι άλλα περιστατικά. Παράδειγμα ένας τραυματισμός στον πνευμοθώρακα ποδοσφαιριστή στο Δασάκι, ένα περιστατικό με ποδοσφαιριστή που γύρισε η γλώσσα του στην Αθηαίνου κτλ. Με την παρέμβαση μας ευτυχώς όλα πήγαν καλά».

Για την συνεργασία με τον Ερμή: «Είμαι 7 χρόνια στον Ερμή. Δεν αλλάζω την ομάδα ακόμα να πάει και στην 7η κατηγορία! Οι άνθρωποι του Ερμή είναι Κύριοι. Ο Μύρος, ο Αντώνης Χατζής, ο πρόεδρος, όλοι. Ο πρόεδρος με πήρε αρκετές φορές τηλέφωνο για το περιστατικό με τον ποδοσφαιριστή της Αγίας Νάπας».