Παναγιώτου: «Με αυτή την κάρτα «έκλεισαν» τα γήπεδα»

Ο Κύπριος προπονητής Νίκος Παναγιώτου μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Για τη μάχη του τίτλου; «Είχε ένα προβάδισμα το ΑΠΟΕΛ, το έχασε αλλά τώρα μεγαλώνει την διαφορά από τον Απόλλωνα. Ο Απόλλωνας έχει μια κάμψη στην πιο κρίσιμη καμπή. Οι πολλοί τραυματισμοί, το γεγονός ότι δεν ενισχύθηκε αλλά και η φυγή Μαγκλίτσα σε συνάρτηση με το ντεφορμάρισμα κάποιων ποδοσφαιριστών έφερε αυτή την διαφορά. Οι άλλες δυο θέσεις θα πάνε Ευρώπη αν δεν προκριθεί η Ένωση. Πολύ δύσκολα θα διαφοροποιηθεί το σκηνικό στην κορυφή».

Το ΑΠΟΕΛ πρέπει να κάνει ξανά έδρα το ΓΣΠ; «Με αυτή την κάρτα φιλάθλου… έκλεισαν τα γήπεδα. Γήπεδο χωρίς παλμό δεν είναι γήπεδο ποδοσφαίρου. Και εμείς που πάμε να δούμε παιχνίδια δεν έχουμε το ίδιο ενδιαφέρον, δεν υπάρχει η ατμόσφαιρα και η αντιπαλότητα στα πλαίσια τα σωστά. Μας πληγώνει όλους αυτή η εικόνα».

Θεωρείς δικαιολογημένη την αντίδραση αυτή; «Ο κόσμος θέλει να στείλει το δικό του μήνυμα. Όταν βλέπεις παιχνίδια μικρότερων κατηγοριών με 1000 και 1500 άτομα είναι κρίμα. Αυτοί που το προκάλεσαν πρέπει να βρουν τις λύσεις να επαναφέρουν τον κόσμο».

Για το παιχνίδι Αλκή Πάφος; «Αν η Αλκή καταφέρει να νικήσει την Πάφο και με άσχημο αποτέλεσμα της Ένωσης αποκτά προβάδισμα η Αλκή για την παραμονή. Νομίζω ότι η μάχη είναι ανάμεσα σε Αλκή και Ένωση. Δεν βλέπω ούτε την Δόξα, ούτε την Πάφο. Η Πάφος είναι η ομάδα η οποία δεν ξέρεις τι θα σου παρουσιάσει. Είναι ομάδα με πολλές δυνατότητες αλλά χωρίς σταθερότητα. Ήρθε και αυτή η τρελή τιμωρία που την έφερε σε αυτή τη θέση. Στην Αλκή αξίζουν συγχαρητήρια και στον προπονητή και σε όλους με αυτά που πέτυχαν. Τους είδα με την Ένωση. Βγάζουν πάθος και ξέρουν τι θέλουν και στο γήπεδο. Έχουν και το εύκολο γκολ».

Για το παιχνίδι Ένωση-Δόξα; «Η Δόξα περνά μια καλή περίοδο σε αυτή τη φάση, θέλει νίκη για να ξεμπερδέψει. Η Ένωση δεν πρέπει να χάσει για να μείνει ζωντανή».

Ποια είναι η άποψη σου για την Ανόρθωση; «Ο κάθε Ανορθωσιάτης θέλει να τελειώσει η χρονιά όσο πιο γίνεται πιο γρήγορα. Είναι μια χρονιά που μόνο μπελάδες έφερε στην Ανόρθωση. Θέλει η διοίκηση να χτίσει μια νέα ομάδα και αυτοί που διοικούν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».

Για το παιχνίδι ΑΕΛΑΕΚ; «Είδαμε ότι η ΑΕΛ στα πλέι οφ δεν είχε καλές παρουσίες και αποτελέσματα. Στα μας με τις ομάδες της πρώτης 6άδες δεν είχε τα καλύτερα αποτελέσματα. Μετά τη νίκη στο Κύπελλο επί του Απόλλωνα έδειξε ότι θέλει το κάτι παραπάνω. Η ΑΕΚ αν δεν είχε αυτή την πτώση μέσα στον Δεκέμβριο-Ιανουάριο θα ήταν πολύ πιο ψηλά. Αδίκησε τον εαυτό της. Πιστεύω ότι είναι πιο ποιοτική η ΑΕΚ και αν νικήσει στο Τσίρειο θα κλειδώσει την 3η θέση».