Η ανάλυση των φάσεων της 27ης αγωνιστικής

Στην πρωτοποριακή εκπομπή «Άκου τη φάση» του Super Sport fm 104.0 ο Γιαννάκης Κυπριανίδης ανέλυσε τι αμφισβητούμενες φάσεις της 27ης αγωνιστικής.

Για την διαιτησία στο παιχνίδι ΑΕΛΑΠΟΕΛ: «Δεν υπήρχε κανένα οφσάιντ στο δεύτερο γκολ του ΑΠΟΕΛ. Φτάνουμε στην φάση που ακυρώνεται καθαρό γκολ της ΑΕΛ. Ο Χουράδο ήρθε από πίσω. Στην επανάληψη είδαμε τον βοηθό Μιχάλη Σωτηρίου  να είναι εκτός φάσης 1-2 μέτρα και εκεί έχασε τη φάση. Φτάνουμε στο 70΄ όπου ανακόπηκε οφσάιντ το ΑΠΟΕΛ όταν ο Μπέζιακ βγήκε μόνος σχεδόν από τη μεσαία γραμμή. Λανθασμένα σήκωσε το σημαιάκι ο βοηθός. Ήταν  μια πολύ καλή ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ και ήταν σοβαρό το λάθος από τον Παύλο Γεωργίου. Δεν υπήρχε οφσάιντ στο τρίτο γκολ του ΑΠΟΕΛ στο 90΄».

Για την διαιτησία του Χρυσοβαλάντη Θεουλή στο ΑπόλλωναςΝέα Σαλαμίνα«Στο 12΄ ο Απόλλωνας ζήτησε πέναλτι. Σε μια σέντρα στην περιοχή, ο Ζελάγια έπιασε την κεφαλιά για να επαναφέρει την μπάλα προς το τέρμα και ο αμυντικός της Νέας Σαλαμίνας ο Χριστοφόρου προσπάθησε να αποκρούσει. Βλέπουμε το δεξί του χέρι ανοικτό και επιστρέφοντας το προς τα πίσω η μπάλα χτύπησε σε αυτό. Ήταν ανοικτό ακόμα όταν χτύπησε η μπάλα. Σε αυτές τις φάσεις είναι στην κρίση του διαιτητή η απόφαση και γι’ αυτό δεν είναι ομοιόμορφες οι αποφάσεις σε ίδιες φάσεις. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να δοθεί το πέναλτι. Σε μια διεκδίκηση Γκολπομπάρτ-Σαρδινέρο δεν υπήρχε παράβαση. Το ίδιο και σε μια διεκδίκηση Γκολομπάρτ-Ζελάγια, δεν υπήρχε παράβαση. Στο 65΄ έσκασε μια μπαλιά στην περιοχή της Νέας Σαλαμίνας, ο Γκολομπάρτ διεκδίκησε την μπάλα με τον Σαρδινέρο. Ο δεύτερος έπιασε την κεφαλιά και σε κλάσματα δευτερολέπτου ο πρώτος απέκρουσε με το κεφάλι και έγινε μια σύγκρουση. Δεν υπήρχε παράβαση ούτε σε αυτή τη  φάση. Η κρίσιμη φάση για τον Θεουλή ήταν αυτή του 12ου λεπτού, ήταν το σοβαρό λάθος».

Στην εκπομπή «Άκου τη φάση» του Super Sport fm 104.0 ο Γιαννάκης Κυπριανίδης ανέλυσε την διαιτησία του Λεόντιου Τράττου στο ΟμόνοιαΑΕΚ: «Η Ομόνοια ζήτησε πέναλτι με τον Κολοβό. Έκανε ένα ελιγμό εκτός περιοχής και μπαίνοντας στην περιοχή χτύπησε σε αμυντικό. Δεν υπήρχε κάτι γιατί ο Μοισόφ ήταν τοποθετημένος. Δεν υπήρχε καμιά παράβαση. Ακυρώθηκε γκολ της Ομόνοιας σωστά στην επανάληψη καθώς ο σκόρερ έφυγε από θέση οφσάιντ. Φτάνουμε στο 87΄ όπου ο Γκόμες της Ομόνοιας εντός περιοχής έπεσε και στην προσπάθεια να σηκωθεί ο Μοισόφ τον πάτησε στην φτέρνα και έπρεπε να υποδείξει πέναλτι ο διαιτητής. Αυτό ήταν το σοβαρό λάθος του Λεόντιου Τράττου. Ήταν μια φάση που μπορούσε να αλλάξει την ροή του αγώνα. Στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ ο σκόρερ ήταν εκτεθειμένος αλλά η  μπαλιά ήρθε από αντίπαλο παίκτη ο οποίος προσπάθησε να δώσει πάσα προς τα πίσω. Ούτε απόκρουση ήταν, ούτε στραβοκλωτσιά».

Ως είθισται ο Γιαννάκης Κυπριανίδης στην εκπομπή «Άκου τη φάση» ανέδειξε τον κορυφαίο διαιτητή της αγωνιστικής. Αυτή την φορά πάει σε δύο το… βραβείο: «Οι τρεις διαιτητές που δεν έκαναν λάθος ήταν στο ΑΕΛΑΠΟΕΛ, στο Αλκή Ένωση καθώς ο Βασίλης έπιασε μια δύσκολη φάση ως προς το χρονικό σημείο του και στο ΔόξαΑνόρθωση. Προκρίνω τον Τιμόθεο Χριστοφή στο ΑΛΕ-ΑΠΟΕΛ και τον Βασίλη Δημητρίου στο Αλκή-Ένωση. Ο Βασίλης διαχειρίστηκε σωστά μια δύσκολη φάση αλλά το ΑΛΕ-ΑΠΟΕΛ ήταν πιο δύσκολο παιχνίδι και ειδικά από βαθμολογικής πλευράς. Πέρασε απαρατήρητος ο διαιτητής καθώς τα λάθη ήρθαν από τους βοηθούς. Φάνηκε εύκολο παιχνίδι αλλά ο διαιτητής το έλκανε να φαίνεται εύκολο. Θα δώσω και στους δύο τον τίτλο του κορυφαίου, σε Τιμόθεο Χριστοφή και Βασίλη Δημητρίου».

Δείτε επίσης:

Ακαδημία διαιτησίας, βαθμολογία παρατηρητών και VAR
Η διαιτησία του αιώνιου ντέρμπι (2η αγωνιστική)
Κεφάλαιο παρατηρητές και αξιολόγηση διαιτητών
Η ανάλυση της διαιτησίας της 3ης αγωνιστικής
Η ανάλυση της διαιτησίας της 4ης αγωνιστικής
Η ανάλυση της διαιτησίας της 5ης αγωνιστικής
Η ανάλυση της διαιτησίας της 6ης αγωνιστικής
Η ανάλυση της διαιτησίας της 7ης αγωνιστικής
Η ανάλυση της διαιτησίας της 8ης αγωνιστικής
Η ανάλυση της διαιτησίας της 9ης αγωνιστικής
Η ανάλυση της διαιτησίας της 10ης αγωνιστικής
Η ανάλυση της διαιτησίας της 11ης αγωνιστικής
Η ανάλυση της διαιτησίας της 12ης αγωνιστικής
Η ανάλυση της διαιτησίας της 13ης αγωνιστικής
Η ανάλυση της διαιτησίας της 14ης αγωνιστικής
Η ανάλυση της διαιτησίας της 15ης αγωνιστικής
Η ανάλυση των φάσεων της 16ης αγωνιστικής
Η ανάλυση των φάσεων της 17ης αγωνιστικής
Η ανάλυση των φάσεων της 18ης αγωνιστικής
«Από την στιγμή που ήταν «ΟΚ» το δελτίο υγείας…»
Η ανάλυση των φάσεων της 19ης αγωνιστικής
Η ανάλυση των φάσεων της 20ής αγωνιστικής
Η ανάλυση των φάσεων της 21ης αγωνιστικής
Κυπριανίδης για VAR: «Αυτοί το προστατεύουν το άθλημα, εμείς το διασύρουμε»
Η ανάλυση των φάσεων της 22ης αγωνιστικής
Η ανάλυση των φάσεων της 23ης αγωνιστικής
Η ανάλυση των φάσεων της 24ης αγωνιστικής
Όλες οι αλλαγές στους κανονισμούς διαιτησίας
Η ανάλυση των φάσεων της 25ης αγωνιστικής
Η ανάλυση των φάσεων της 26ης αγωνιστικής