Ο έλεγχος των ρεφ

Έτσι είδαμε την απόδοση των διαιτητών στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της β´ φάσης του πρωταθλήματος Cyta.

Νεόφυτος Νεοφύτου: Είχε εύκολο παιχνίδι στο ΠάφοςΕρμής αλλά έκανε ένα σοβαρό λάθος. Στο ά ημίχρονο και ενώ το σκορ ήταν 2-0 αρνήθηκε πέναλτι στον Ερμή σε ανατροπή του Κατσαρή. Το λάθος αυτό ρίχνει το βαθμό στο 8.

Λεόντιος Τράττος: Και στο ΓΣΠ είχαμε πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ της Ομόνοιας. Ο Μοισόφ πάτησε στην περιοχή τον Κολοβό και ο Τράττος αρνήθηκε να δώσει την παράβαση του αμυντικού της ΑΕΚ όταν το σκορ ήταν 0-1 για την ΑΕΚ.Ο βαθμός του περιορίζεται στο 8 για αυτό το λάθος αφού οι άλλες αποφάσεις του ήταν σωστές.

Τιμόθεος Χριστοφή: Πολύ καλός στο ΑΕΛΑΠΟΕΛ. Ούτε και ένα λάθος από το ρεφ που παίρνει βαθμό 8.4. Αντίθετα οι βοηθοί του έκαναν λάθη με πιο σοβαρό την υπόδειξη οφσάιντ από το Μιχάλη Σωτηρίου στη φάση που σκόραρε ο Χουράδο και στέρησε το γκολ στον επιθετικό της ΑΕΛ όταν το σκορ ήταν 0-2 για τον ΑΠΟΕΛ. Λάθος οφσάιντ και από το β´ βοηθό Παύλο Γεωργίου στον Μπέζιακ του ΑΠΟΕΛ που έφευγε απειλητικά προς την εστία της ΑΕΛ.

Βασίλης Δημητρίου: Σωστά σφύριξε το πέναλτι υπέρ της Αλκής και έδειξε κόκκινη στον Αγγελή της Ε.Ν.Π στην ίδια φάση.

Αυτή ήταν η πιο δύσκολη φάση στον αγώνα και πιστώνεται στο διαιτητή που είχε αρκετά καλή απόδοση και παίρνει βαθμό 8.3.

Χρυσοβαλάντης Θεουλή: Οι παίκτες του Απόλλωνα ζήτησαν σε 2-3 φάσεις πέναλτι αλλά ο ρεφ πήρε πάνω του την ευθύνη και δεν υπέδειξε καμιά παράβαση. Φαίνεται ομως ότι στο 12´ έπρεπε να καταλογίσει πέναλτι στη φάση με τον Κύπρο Χριστοφόρου αφού η μπάλα σταμάτησε στο ανοικτό του χέρι.Εκανε λάθη και σε ορισμένες φάσεις φάουλ ο ρεφ του αγώνα ΑπόλλωναΝέα Σαλαμίνα και βαθμολογείται με 8 λόγω της αδράνειας του να υποδείξει το πέναλτι.

Ροβέρτος Κώστα: Στη φάση του 84´ που απέβαλε τον Ασαμόα ήταν σωστός αφού ο παίκτης της Δόξας κτύπησε αντίπαλο της Ανόρθωσης.

Δεν υπήρξε άλλη απόφαση του ρεφ που να αμφισβητηθεί και κρίνεται επιτυχημένη η παρουσία του. Βαθμολογείται με 8.3.