«Το θέμα της προϊστορίας δεν μας απασχολεί»

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Πετεβίνος μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για όλα όσα αφορούν την ομάδα του.

Πλέον μπαίνετε ξανά στην… ρουτίνα και ετοιμάζεστε για το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος;
«Έχουμε τέσσερις διεθνείς στην Εθνική Κύπρου συν τρεις που παίζουν σε άλλες Εθνικές, ο Τάμαρι, ο Ρομό και ο Μπάλγκ. Πιο επιβαρυμένος θα είναι ο Τάμαρι που παίζει και σήμερα. Πέραν από τον Τάμαρι οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν σήμερα μέχρι αργά το βράδυ και αναμένουμε ότι θα ενσωματωθούν αύριο στις προπονήσεις. Για τον Τάμαρι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Πέμπτη».

Πως έχει το σημερινό πρόγραμμα;
«Διπλή η σημερινή προπόνηση, έγινε το πρωί πρόγραμμα στο γυμναστήριο και προπόνηση θα υπάρχει και το απόγευμα»

Για την κατάσταση του Πραξιτέλη Βούρου;
«Ο Βούρος προπονείται κανονικά και είναι στην διάθεση του Πάολο Τραμετσάνι. Ο μόνος που είναι αμφίβολος είναι ο Σάββας Γκέντσογλου, ενώ ο Νικόλας Ιωάννου είναι τιμωρημένος. Με αυτά τα δεδομένα θα πάμε στο παιχνίδι αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο τις επόμενες μέρες. Θα έχουμε πλήρη σύνθεση στις προπονήσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή. Την Παρασκευή θα είναι ανοικτή η προπόνηση για τον κόσμο στο γήπεδο της ΠΑΕΕΚ. Έγινε μια διευθέτηση γιατί μας ζητήθηκε από τους οπαδούς μας αυτό. Θα πραγματοποιηθεί και ένας έρανος για ενίσχυση της οικογένειας του οπαδού του ΑΠΟΕΛ Γαβριήλ που πρόσφατα έφυγε από την ζωή. Γύρω στις 17:15 με 17:30 υπολογίζουμε να αρχίσει η προπόνηση. Περιμένουμε αρκετό κόσμο και είναι σημαντικό να κυλήσουν όλα ομαλά και να νιώσει και η ομάδα την στήριξη ενόψει και του αγώνα του Σαββάτου».

Κόσμο περιμένετε αρκετό στο ντέρμπι με την Ομόνοια;
«Το ντέρμπι του Σαββάτου είναι ένα παιχνίδι που ευτυχώς στα προηγούμενα χρόνια και δυστυχώς για φέτος αποτελούσε σημείο αναφοράς για την προσέλευση του κόσμου. Ακόμα και αυτό το «αιώνιο» ντέρμπι έχασε πολύ από την δυναμική του και είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο για το ποδόσφαιρο μας. Στο τελευταίο βίντεο που αναρτήσαμε θέλαμε να δώσουμε και ένα στίγμα όσον αφορά την διάθεση του κόσμου που έρχεται στο γήπεδο. Θέλουμε να είναι διάθεση υποστηρικτική και διάθεση πίστης προς την ομάδα. Είδαμε φαινόμενα που δυστυχώς δεν ήταν υποστήριξη και με αυτό το πράγμα  έχασε πολλή από την δυναμική του το ΓΣΠ. Θέλουμε ο κόσμος που θα έρθει, να έρθει να υποστηρίξει την ομάδα γιατί αυτό κάνει την διαφορά και αυτό είναι που χρειαζόμαστε. Θεωρώ ότι η αγάπη προς την ομάδα και η στήριξη για έναν σημαντικό στόχο είναι μια ευκαιρία να κατανοήσει ο κάθε ΑΠΟΕΛίστας ότι δεν είναι η ώρα για κριτική, ή μουρμούρα ή αμφισβήτηση. Μας έμειναν 7 αγωνιστικές για να πετύχουμε κάτι μοναδικό, όχι μόνο στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ αλλά στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Έχουμε 7 τελικούς ενώπιον μας και ο κάθε ένας από την δική του πλευρά πρέπει να ξέρει ότι μπορεί να δώσει βοήθεια. Αυτή η βοήθεια από κάθε οπαδό είναι η στήριξη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό σε κάθε αγώνα».

Στόχος είναι να δώσετε συνέχεια στην παράδοση και να περάσετε νικηφόρα το εμπόδιο της Ομόνοιας
«Το θέμα της προϊστορίας δεν μας απασχολεί αυτή την στιγμή. Μας απασχολεί να εξαρτόμαστε από τα δικά μας αποτελέσματα και για να γίνει αυτό θα πρέπει να πετύχουμε εφτά νίκες. Αυτή είναι η πιο απλή εξίσωση. Ξέρουμε ότι η ποιότητα υπάρχει, άρα θέλουμε όλα τα σημεία της εξίσωσης, και την παρουσία του κόσμου και την δική μας καλή εικόνα-σταθερότητα και αν τα έχουμε αυτά θα πετύχουμε τον στόχο μας».

Αν και κάπως άκαιρος, σκέφτεστε και τον προγραμματισμό;
«Προτεραιότητα είναι η εξασφάλιση του τίτλου. Αυτοί που δουλεύουν για τον προγραμματισμό κάνουν τις σκέψεις τους, κοιτάζουν την αγορά και για εκπλήρωση μεταγραφικού προγραμματισμού υπάρχουν τρεις παράγοντες. Είναι οι δανεικοί ποδοσφαιριστές, είναι η ανανέωση κάποιων συμβολαίων και το θέμα των προσθαφαιρέσεων Αν όλα πάνε καλά και μπορέσουμε να αλλάξουμε προτεραιότητες θα γίνει αυτό πιο πρακτικά περί τα τέλη Απριλίου, τώρα είναι θεωρητική η προσέγγιση».

Γίνεται και πιο δύσκολο το πρόγραμμα το επόμενο διάστημα…
«Έχουμε έξι αγώνες μέχρι το Πάσχα. Μπαίνουν και οι αγώνες του Κυπέλλου αλλά δεν μπορούμε να βλέπουμε πιο μακριά από το αμέσως επόμενο παιχνίδι. Πρώτα είναι η Ομόνοια και μετά θα έχουμε δύο μέρες για να κοιτάξουμε το παιχνίδι Κυπέλλου με την Ένωση. Τώρα κοιτάζουμε αποκλειστικά το παιχνίδι του Σαββάτου».

Κάποιοι από τους διεθνείς σας ξεχώρισαν όπως ο Νικόλας Ιωάννου και στα δύο παιχνίδι της Εθνικής μας αλλά και ο Γιώργος Εφραίμ;
«Το σημαντικό είναι ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές πλην του Μπάλογκ ήταν σε εγρήγορση πήραν αγωνιστικά λεπτά είτε λίγα, είτε περισσότερα. Η μη συμπερίληψη του Μπάλογκ σε αγώνα μπορέι να εξισορροπηθεί και με τον ενθουσιασμό του γιατί κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ουγγαρίας. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να επιστρέψουν όλοι υγιείς».

Μπαίνετε και στην τελική ευθεία για την κατάθεσε του φακέλου των κριτηρίων, όλα είναι εντάξει στο ΑΠΟΕΛ;
«Είμαστε στο στάδιο επανεξέτασης αν λείπει κάτι από τον φάκελο. Έχουν συμπληρωθεί τα πάντα. Είναι ένας φάκελος που μας δίνει ουσιαστικά και την αδειοδότηση για τα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Δηλώθηκε και η έδρα για την Ευρώπη που θα είναι το ΓΣΠ και θα καταθέσουμε τον φάκελο εντός χρονοδιαγράμματος».