Οι 10 ακριβότεροι τερματοφύλακες στον κόσμο…

Ξεκινώντας από το τέλος της λίστας, στη 10η θέση βρίσκεται ο γκολκίπερ της Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιαν Όμπλακ, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ως ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο του, με την μεταγραφική του αξία πλέον να βρίσκεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Στην 9η θέση βρίσκεται ο βρίσκεται ο Αντρέ Ονάνα της Ίντερ, ο οποίος έχει επίσης αξία 35 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Ονάνα εντυπωσίασε κατά τη διάρκεια της πορείας της Ίντερ στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και με την εμφάνιση του στον μεγάλο τελικό, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι.

Ακολουθεί στην 8η θέση ο τερματοφύλακας της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Γκρέγκορ Κόμπελ, με την αξία του να βρίσκεται επίσης στα 35 εκατ. ευρώ.

7ος στη σχετική λίστα είναι ο κίπερ της Άρσεναλ, Άαρον Ράμσντεϊλ, ο οποίος έχει μεταγραφική αξία 38 εκατ. ευρώ.

Στην 6η θέση κατετάγη ο Άλισον της Λίβερπουλ, ακολουθεί ο Τιμπό Κουρτουά της Ρεάλ Μαδρίτης στην 5η θέση και ο Μάικ Μενιάν της Μίλαν στην τέταρτη θέση, έχοντας όλοι τους αξία 45 εκατ. Ευρώ.

Στην 3η θέση φιγουράρει ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι, Έντερσον, που κατέκτησε φέτος το τρεμπλ με τους “Πολίτες”, ενώ στη 2η θέση βρίσκεται ο κίπερ της Πόρτο, Ντιόγκο Κόστα.

Ο τερματοφύλακας με την υψηλότερη μεταγραφική αξία είναι ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος αξιολογείται στα 50 εκατ. ευρώ από το Transfermarkt.

Η πτώση του Ντε Χέα;

Εντύπωση προκαλεί ότι ο Νταβίντ Ντε Χέα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατετάγη 33ος στη σχετική λίστα και με μεταγραφική αξία μόλις 15 εκατ. ευρώ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν δέχτηκε έντονη κριτική για τις εμφανίσεις του, με το μέλλον του στους “κόκκινους διαβόλους” να είναι αβέβαιο, τη στιγμή μάλιστα που πολλά δημοσιεύματα συνδέουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με αρκετούς τερματοφύλακες. Μάλιστα, φαίνεται ότι η Γιουνάιτεντ εξετάζει στενά τις περιπτώσεις των Τζόρνταν Πίκφορντ της Έβερτον, του Κόστα της Πόρτο, ενώ στο στόχαστρο της βρίσκεται ο κίπερ της Μπρέντφορντ, Ντέιβιντ Ράγια, αλλά και αυτός της Ίντερ, Αντρέ Ονάνα.

Έπειτα από 12 χρόνια στο “Ολντ Τράφορντ” το συμβόλαιο του Ντε Χέα λήγει στο τέλος του μήνα και η Γιουνάιτεντ πρόκειται να του επιτρέψει να φύγει με ελεύθερη μεταγραφή, σύμφωνα με την αγγλική Mirror. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η Γιουνάιτεντ επιθυμεί την μείωση του τρέχοντος μισθού του ύψους 375.000 λιρών την εβδομάδα, προκειμένου να προχωρήσει σε επέκταση του συμβολαίου του Ισπανού, ωστόσο ο ίδιος δεν εμφανίζεται πρόθυμος να δεχτεί μείωση μισθού.

Μάλιστα, η Γιουνάιτεντ έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα τη λίστα των παικτών που θα παραμείνουν στην ομάδα την περίοδο 2023/24, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται ο Ντε Χέα. Ωστόσο, ο σύλλογος επιβεβαίωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιο παραμένουν “ανοιχτές” με τον Ισπανό.