Ασόβαρη η Εθνική Ελλάδας, πλήρωσε τα λάθη της, αλλά γλίτωσε στο φινάλε τη φιλική ήττα (2-2) από τη Μάλτα! Η Ελλάδα μπορεί να προηγήθηκε με τον Μπακασέτα, αλλά συνολικά είχε κακό πρόσωπο στο φιλικό που διεξήχθη στη Βαλέτα, έβγαλε αμυντικά και δημιουργικά ζητήματα και είδε τους γηπεδούχους να φέρνουν «τούμπα» το σκορ.
Ωστόσο, γλίτωσε με γκολ του Φούντα στο 86ο λεπτό τη φιλική ήττα, με τη συνολική εικόνα της «γαλανόλευκης» να είναι τουλάχιστον προβληματική.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Ελλάδα πήρε την κατοχή της μπάλας προσπαθώντας να φτιάξει το παιχνίδι της. Ωστόσο, είχε μεγάλη δυσκολία στο να γίνει επιθετική και δεν μπορούσε να πατήσει στην περιοχή των γηπεδούχων.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού έγινε στο 14ο λεπτό, με ένα μακρινό σουτ του Τεουμά, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Η Εθνική κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο 39ο λεπτό.

Η Ελλάδα έφυγε στην κόντρα, ο Πέλκας πέρασε την μπάλα στον Μπακασέτα, ο οποίος μόλις μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το δυνατό σουτ και νίκησε τον τερματοφύλακα της Μάλτας για το 1-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καλή στιγμή του Ιωαννίδη στο 50′. Ωστόσο, η απόδοση της Εθνικής έπεσε και δεν μπορούσε να κάνει το παιχνίδι της. Έτσι, στο 54′ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν.Ο Γκιγιαμέρ έβγαλε ωραία κάθετη στον Ντιγκαμπριέλε, ο οποίος έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, σε μία ολιγωρία της ελληνικής άμυνας.

Η Ελλάδα συνέχιζε να μην δείχνει καλό πρόσωπο και στο 65′ η Μάλτα κέρδισε πέναλτι για χέρι του Μπουχαλάκη. Ο Τεουμά ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Πασχαλάκη κάνοντας το 2-1.

Στο 77ο λεπτό η Εθνική διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι παίκτη της Μάλτας, ενώ στο 86′ η Ελλάδα έφτασε στην ισοφάριση. Ο Κυριακόπουλος έκανε το γέμισμα προς τον Δουβίκα, ενώ η προσωρινή απομάκρυνση έφερε την μπάλα στα πόδια του Φούντα, ο οποίος σκόραρε. Η Ελλάδα προσπάθησε να πάρει τη νίκη, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό και το 2-2 ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα.

ΜΑΛΤΑ: Μπονέγιο, Μποργκ, Πέπε, Μποργ, Εμπόνγκ, Γκιγιαμέρ, Τεουμά, Καμενζούλι, Ντίμετς, Π. Εμπόνγκ, Ντεγκαρμπρίλ

ΕΛΛΑΔΑ: Πασχαλάκης, Ρότα, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Μπακασέτας, Σιώπης, Μάνταλος, Χατζηγιοβάννης, Πέλκας, Ιωαννίδης.