Μάριος Αποστόλου στο Balla: «Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας μας»

Ο προπονητής της Ομόνοιας Ψευδά Μάριος Αποστόλου παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο balla και αναφέρθηκε στην ομάδα του, για την 3η κατηγορία. Επίσης σχολίασε και την πρώτη κατηγορία δίνοντας τις δικές του εκτιμήσεις.

«Όπως γνωρίζετε αυτή είναι η πρώτη χρονιά της ομάδας στην 3η κατηγορία στην ιστορία της. Στα πλεονεκτήματα είναι από πλευράς οικοδομής, προϋπολογισμού, θεωρήθηκε πως θα ήμασταν το πρώτο φαβορί για την διαβάθμιση. Το καλοκαίρι όμως δουλέψαμε σκληρά, είχαμε το θετικό πως ο κορμός παρέμεινε. Έγιναν κάποιες προσθήκες αλλά η ομοιογένεια παρέμεινε στην ομάδα και αυτό βοήθησε στην μετέπειτα πορεία.

Στην αρχή είχαμε δύσκολο πρόγραμμα ωστόσο καταφέραμε και ανταπεξήλθαμε πλήρως και στην συνέχεια με την δυναμική που αποκτήσαμε κάναμε πολλές επιτυχίες και γι’ αυτό είμαστε σε αυτή τη θέση τώρα. Όσο αφορά την επιτυχία μας  σε βάρος του Εθνικού Άσσιας, θα ήταν σωστό να αναφέρω πως ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από εμάς, αλλά καταφέραμε να πάρουμε μια σημαντική νίκη. Σαν ομάδα θεωρώ πως δεν έχουμε την εμπειρία να διαχειριστούμε τον πρωταθλητισμό γιατί αλλιώς ξεκινήσαμε και αλλιώς καταλήγουμε. Είμαστε και στα ημιτελικά του Κυπέλλου κάτι που είναι επιπλέον στόχος της διοίκησης οπόταν αντιλαμβάνεσαι πως σίγουρα έρχεται η κούραση αλλά και η ψυχολογική πίεση, και ίσως να είναι αυτός ο λόγος που έχουμε κάποιες αποτυχίες το τελευταίο διάστημα. Από εκεί και πέρα είναι σωστό να αναφέρουμε πως ο κόσμος μας είναι το μεγάλο μας «όπλο» για τα δεδομένα της κατηγορίας είναι κάτι πρωτόγνωρο.

Τώρα όσο αφορά την συνέχεια του πρωταθλήματος υπάρχουν ακόμα 18 βαθμοί διαθέσιμοι, και είμαστε 11 βαθμούς μπροστά από την 5η θέση. Μαθηματικά δεν έχει ακόμα κριθεί η άνοδος αλλά θεωρώ πως με την δυναμική που έχουμε πιστεύω κατά 90% θα ανεβούμε.

Επίσης μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα έχει δυο στόχους ταυτόχρονα, και παρόλο που μπορεί να μην έχουμε την εμπειρία την ποδοσφαιρική που έχουν οι υπόλοιπες ομάδες, ωστόσο έχουμε την δίψα, τον κόσμο και την όρεξη και θα το κυνηγήσουμε αυτούς τους δυο στόχους μέχρι τέλος».

Για το μυστικό της επιτυχίας…

«Η διοίκηση, οι ποδοσφαιριστές και η προπονητική ομάδα δουλεύουμε καθημερινά και ο κόσμος εννοείται μας βοηθά αλλά το κυριότερο συστατικό της επιτυχίας και παρά τα οποία προβλήματα είχαμε κατά την διάρκειας της σεζόν καταφέραμε να μείνουμε σαν οικογένεια και στηρίζαμε ο ένας τον άλλον. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Για την μάχη της διαβάθμισης στην 3η κατηγορία..

«Η Πέγεια θεωρείται δεδομένη πως δεν μπορεί να γλυτώσει. Από εκεί και πέρα θεωρώ πως και τα Λατσια θα καταλήξουν τον ίδιο δρόμο. Δεν θέλω όμως να κάνω κάποια εκτίμηση αφού υπάρχει ακόμα δρόμος στο πρωτάθλημα αλλά θεωρώ πως σίγουρα θα γίνουν μεγάλες μάχες».

Για το ντέρμπι που ακολουθεί ΑπόλλωνΑΠΟΕΛ

«Πιστεύω πως παρουσιάζεται μια δεύτερη ευκαιρία για τον Απόλλωνα έτσι ώστε να κερδίσει και να μείνει στην πρώτη θέση. Θεωρώ τακτικά τους γαλάζιους πιο καλή ομάδα από τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έχει περισσότερη εμπειρία.»

Για το αν θεωρεί πως η τετράδα θα παραμείνει όπως έχει…

«Πιστεύω πως ναι, αφού πιστεύω πως ούτε η Νέα Σαλαμίνα ούτε η Ομόνοια να μπορούν να πετύχουν κάτι καλό φέτος, αφού είναι ήδη αρκετά πίσω βαθμολογικά».

Για το κάτω διάζωμα…

«Η Αλκή είναι μια απόδειξη του ποτέ μην λες ποτέ αφού στον πρώτο γύρο ήταν μια ομάδα η οποία την θεωρούσαν όλοι τελειωμένοι ωστόσο σήμερα έχει το προβάδισμα. Η Πάφος θεωρώ πως από όσα έδειξε μέχρι σήμερα είναι η πιο αδικημένη αφού είναι καλή ομάδα και είναι κρίμα να πάει διαβάθμιση. Ο Ερμής είναι σε δύσκολη θέση και θεωρώ πως δεν θα καταφέρει στο τέλος να γλυτώσει. Η άλλη θέση πιστεύω πως θα παιχτεί μέχρι το τέλος αφού είναι κοντά όλες οι ομάδες και αναμένονται συναρπαστικά παιχνίδια.

Τέλος θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο ο οποίος βρίσκεται δίπλα μας και όπως είπα και πριν είναι ένα σημαντικό «όπλο» για την προσπάθεια που κάνουμε».