Ήξερες ότι…

…η Κατερίνα Κετσπάγια έσωσε την Ανόρθωση το 2005;

Συνήθως η ιστορία γράφεται στο προσκήνιο. Λίγοι όμως γνωρίζουν το παρασκήνιο μιας εκ των μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών βραδιών στη σύγχρονη ιστορία της «Κυρίας» και της καριέρας του Τιμούρ Κετσπάγια.

Θυμηθήκαμε λοιπόν ΕΔΩ, ότι σαν σήμερα η ομάδα της Αμμοχώστου με ένα εκλπηκτικό «one-man-show» το βράδυ της 13ης Μαρτίου 2005 του Γεωργιανού μεσοεπιθετικού με τον αριθμό «14» στη φανέλα, έκανε ένα μεγάλο άλμα προς την κατάκτηση του τίτλου μετά από μια πενταετία (σ.σ το τελευταίο πρωτάθλημα κατακτήθηκε τη σεζόν 1999-00).

Ανοίγοντας όμως το βιβλίο-αυτοβιογραφία του Τιμούρ Κετσπάγια εξ αφορμής και της διαφαινόμενης επιστροφής του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μετά από 10 χρόνια, με τίτλο «Μια ζωή ποδόσφαιρο» που επιμελήθηκε ο συνάδελφος Πανίκος Κωνσταντίνου (τότε στον Super Sport FM, σήμερα στον Active), ανακαλύπτουμε και μια άλλη πτυχή αυτής της ιστορίας.

Αναλυτικά το σχετικό απόσπασμα από τη σελίδα 148:

«Ήταν ένα παιχνίδι που έμεινε ανεξίτηλο στη μνήμη των φιλάθλων. Έγινε πλέον σημείο αναφοράς η απόδοσή του. Ωστόσο, λίγο έλειψε να μην καταφέρει να αγωνιστεί. Εξαιτίας μιας αφηρημάδας. Ο Τιμούρ είχε το συνήθειο να κουβαλά στο σπίτι του την ποδοσφαιρική του στολή. Φτάνοντας στο ΓΣΠ ανακάλυψε ότι έφερε την μπλε, αντί τη λευκή. Σε λιγότερο από δύο ώρες το παιχνίδι ξεκινούσε και δεν θα μπορούσε να εγγραφεί στο φύλλο αγώνα. Μέσα στην απόγνωσή του πήρε τηλέφωνο την Κατερίνα που ήδη βρισκόταν αμέριμνη στις εξέδρες. Την παρακάλεψε να επιστρέψει στη Λάρνακα και να του φέρει την ενδυμασία που είχαν και οι υπόλοιποι. Καθ’ ότι καθαρότερο το μυαλό της Κατερίνας σκέφτηκε αντί να σπαταλήσει χρόνο επιστρέφοντας, να τηλεφωνήσει στην κοπέλα που φροντίζει το σπίτι της, να ετοιμάσει τη λευκή στολή και θα περνούσε ταξί για να τη φέρει στο γήπεδο. Πέρασε πάνω από μία ώρα και η άσπρη στολή δεν εμφανιζόταν πουθενά. Το ταξί κόλλησε στην κίνηση από τις ουρές των καθυστερημένων φιλάθλων και η συμμετοχή του Τιμούρ στον αγώνα κρεμόταν σε μια λεπτή γραμμή. Αν σημειωνόταν η 11άδα και δεν είχε φανέλα θα γινόταν αμέσως αλλαγή και θα έχανε το παιχνίδι. Από την άλλη, αν έμπαινε αναπληρωματικός θα έπρεπε να μείνει στον πάγκο τουλάχιστον για ένα ημίχρονο. Ο οδηγός ταξί πάρκαρε στο πλάι λίγο μακριά από το στάδιο και η κοπέλα κατέβηκε και άρχισε να τρέχει. Ο χρόνος έτρεχε και πίεζε αφόρητα. Ο συνδετικός κρίκος της υπόθεσης ήταν η Κατερίνα, που μόλις πήρε τη τσάντα με τα ρούχα τηλεφώνησε στον Τιμούρ που καθόταν απελπισμένος και φορτισμένος στα αποδυτήρια ότι τρέχει για να του την πάρει. Αμέσως δηλώθηκε στο αρχικό σχήμα και σε πέντε λεπτά είχε την στολή στα χέρια του. Η Κατερίνα τότε επέστρεψε ανακουφισμένη στη θέση της, την ώρα που έκανε την εμφάνισή του το τρίο της διαιτησίας».

Έσωσε, λοιπόν, την Ανόρθωση και τον Τιμούρ η Κατερίνα Κετσπάγια εκείνο το βράδυ. Για μια φανέλα που έκανε την εμφάνιση της στο ΓΣΠ 5 λεπτά πριν τον αγώνα και εξαφανίστηκε στο πλήθος της εξέδρας δευτερόλεπτα μετά την λήξη του αγώνα, από τον εκστασιασμένο από χαρά «τρελλό καραφλό» της ομάδας.