Κρίστης Θεοφίλου στο Balla: «Να πάρουμε νίκες που θα μας ανεβάσουν βαθμολογικά»

Το Balla βρίσκεται συνεχώς δίπλα στις ομάδες των μικρών κατηγοριών, αλλά και σε όλα τα αθλήματα, και αυτό πιστοποιείται καθημερινά…

Την Τρίτη (12/3) μίλησε αποκλειστικά στην ιστοσελίδα μας ο Κρίστης Θεοφίλου, λέγοντας πολλά και ενδιαφέροντα για την Αμαθούς Αγίου Τύχωνα και το ντέρμπι ΑπόλλωναςΑΠΟΕΛ που ακολουθεί στα «play-offs» της πρώτης κατηγορίας.

Συνέντευξη στον Κυριάκο Αποστόλου

Αναλυτικά:

Καλησπέρα… Σε βλέπω μετά από τόσα χρόνια αγωνίζεσαι με τον ίδιο ζήλο, ποιο είναι το κίνητρο σου; «Είμαι σε μία ώριμη ηλικία (38) αλλά αγαπώ αυτό που κάνω, οπότε παίζω ποδόσφαιρο με την ίδια ένταση και αγάπη. Η άθληση μας βοηθά στην υγεία μας, αλλά και στη διατήρηση της φυσικής κατάστασης σε υψηλό επίπεδο».

Θα συνεχίσεις άλλη μία χρονιά; «Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω αφού βλέπω κάθε σεζόν ξεχωριστά, ας τελειώσουμε σωστά τώρα και βλέπουμε στη συνέχεια».

Όταν λες σωστά, εννοείς με τη σωτηρία για την ομάδα σου; «Ναι, αυτός είναι ο στόχος μας για το φινάλε της χρονιάς, έχουμε καλό σύνολο αλλά η τύχη μας γύρισε λίγο την πλάτη σε κάποια ματς με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα».

Υπάρχει πίστη για την αποφυγή του υποβιβασμού; «Αν δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να σώσουμε την παρτίδα, καλύτερα να μην κατέβουμε στα εναπομείναντα παιχνίδια. Καλούμαστε να δώσουμε και την ψυχή μας στον αγωνιστικό χώρο έτσι ώστε να πάρουμε νίκες που θα μας ανεβάσουν βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά, οι αποστάσεις είναι μικρές άρα μπορούν να καλυφθούν».

Στο πρόγραμμα ακολουθεί ο Ύψωνας, δύσκολη «μάχη» έτσι δεν είναι; «Ο αντίπαλος μας «κάθεται» στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, και αν θέλει να πλησιάσει στις θέσεις ανόδου πρέπει να μας νικήσει, ωστόσο, εμείς παρά τα «εμπόδια» που θα συναντήσουμε πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι και αποφασισμένοι να μαζέψουμε βαθμό ή βαθμούς στα έξι τεστ του προγράμματος».

Ο κόσμος δεν έχει εικόνα από τη Γ΄κατηγορία, μπορείς να μας κατατοπίσεις για την ποιότητα του «μαραθωνίου»; «Ποιοτικά υστερεί, αλλά υπάρχει έντονος ανταγωνισμός, όλα κρίνονται στη δύναμη και στις λεπτομέρειες. Αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο είναι τα γήπεδα τα οποία είναι σε κάκιστη κατάσταση, και δημιουργούν κινδύνους για όλους μας».

Ας αφήσουμε την κατηγορία που παίζεις και ας πάμε στον Απόλλωνα, θα το πάρει φέτος; «Η φετινή λίγκα θα κριθεί σε μία κλωστή, ευελπιστώ πως τώρα είναι η στιγμή του Απόλλωνα. Μένουν οκτώ αναμετρήσεις τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα για να φτάσει στο πολυπόθητο πρωτάθλημα».

ΑπόλλωναςΑΠΟΕΛ στο πρόγραμμα, τι περιμένουμε; «Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, θα είναι ένα ντέρμπι, με τους «κυανόλευκους» να έχουν στη διάθεση τους ένα μικρό βαθμολογικό προβάδισμα που χρειάζεται σωστή διαχείριση. Αν κατέβουν στο Τσίρειο δίχως άγχος και πίστη μπορούν να πάρουν το ζητούμενο».

Ένα σχόλιο για ΑΕΚ και ΑΕΛ: «Δύο καλές ομάδες, με τους Λαρνακείς να βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο τώρα και στο αγωνιστικό «κομμάτι», αλλά κυρίως στο ψυχολογικό».

Ο Άρης στη δεύτερη κατηγορία, κάνει τον δικό του αγώνα: «Υπάρχει δρόμος στο πρωτάθλημα, τα δεδομένα δείχνουν πως υπάρχουν δυσκολίες για να επανέλθει η ομάδα στα «σαλόνια», αλλά με νίκες και συγκέντρωση ο Άρης μπορεί να πετύχει το στόχο του».

Η Εθνική κάνει μία νέα αρχή… «Διαθέτουμε εξαιρετικό υλικό που μάλιστα υπολογίζεται από τις ομάδες σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι η ευκαιρία να ανεβάσουμε την Κύπρο μας ένα επίπεδο παραπάνω, αλλά η παρουσία σε μία «μεγάλη» διοργάνωση παραμένει ως ένα «όνειρο», καθώς πρέπει να αλλάξουν αρκετά, κυρίως στη νοοτροπία μας».