Η ανάλυση των φάσεων της 24ης αγωνιστικής

Στην πρωτοποριακή εκπομπή «Άκου τη φάση» του Super Sport fm 104.0 ο Γιαννάκης Κυπριανίδης ανέλυσε τι αμφισβητούμενες φάσεις της 24ης αγωνιστικής.

Μέσω της πρωτοποριακής εκπομπής του Super Sport fm 104.0 «Άκου τη φάση», ο Μιχάλης Παπαγεωργίου αποκάλυψε ότι στην ΚΟΠ μετά από επιθυμία του προέδρου Γιώργου Κούμα, είναι αποφασισμένοι να επισπεύσουν τις ενέργειες για να εισαχθεί το VAR στην Κύπρο. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την ομοσπονδία να ευελπιστεί ότι αυτό δυνατόν να γίνει από το 2021 και μετά.

Για την διαιτησία του Κωνσταντίνου Φωτίου στο παιχνίδι ΟμόνοιαΝέα Σαλαμίνα:

«Στο 43 ζήτησε χέρι η Ομόνοια αλλά φάνηκε ότι η μπάλα χτύπησε στο στήθος του Μαργκάσα. Στο 49΄ παίκτης της Ομόνοιας πήγαινε παράλληλα στην περιοχή. Ο Μιντίκκης προσπάθησε να παίξει την μπάλα που ήταν στο αριστερό πόδι του Γκόμεθ. Είχαμε υπόνοια για πάτημα αλλά από τις επαναληπτικές προβολές δεν ξεκαθαρίζει. Παρόλα αυτά έπρεπε να δοθεί το πέναλτι γιατί ο Μιντίκκης σταύρωσε τον Γκόμεθ. Σημαίνει ότι δεν είχε χώρο να περάσει το δεξί πόδι του επιτιθέμενου. Υπήρχε παράβαση. Το λάθος ήταν ότι ο διαιτητής ήταν στα δύο μέτρα και έχασε την φάση. Δεν έρεπε να ήταν τόσο κοντά. Έπρεπε να ήταν στα 3-4 μέτρα. Ο Βύντρα σωστά αποβλήθηκε».

Για την διαιτησία του Βασίλη Δημητρίου στο ντέρμπι ΑΠΟΕΛΑΕΚ:

«Στο 9΄ ήρθε η πρώτη κίτρινη στον Ιγκόρ και στο 11΄ στον Ιωάννου σε δυο φάσεις πανομοιότυπες. Εδώ κέρδισε κάποιους πόντους ο διαιτητής καθώς έδειξε ότι αντιμετωπίζει τις δυο ομάδες το ίδιο. Ήταν καλό σημάδι. Στο 15΄ ο Γιάκολις διαμαρτυρήθηκε έντονα και δεν έπρεπε να το δεχθεί ο διαιτητής. Στο 25΄ ζήτησε ένα φάουλ ο Τάμαρι εκτός περιοχής. Ο Ακίνο τον τράβηξε αλλά δεν το έδωσε ο διαιτητής. Σωστή η κάρτα του Λαρένα. Στο 38΄ ο Χέφελ κράτησε τον Τάμαρι, ο Ιορδανός κράτησε την μπάλα και του ξέφυγε, τελείωσε η επίθεση και μετά από ένα λεπτό όταν βγήκε έξω η μπάλα επέστρεψε και έδειξε κίτρινη στον Χέφελ. Σωστή η διαχείριση του Βασίλη Δημητρίου. Στο 45΄ έγινε μια φάση του Ζαχίντ με τον Ακίνο. Ο Ζαχίντ ήταν με πλάτη προς το τέρμα, ο διαιτητής έβλεπε την μπάλα στα πόδια όπου δεν υπήρχε παράβαση αλλά στις επαναληπτικές προβολές φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Ακίνο κρατά από τον λαιμό τον Ζαχίντ και τον κατεβάζει στο έδαφος. Τον αγκάλιασε και δεν του επέτρεψε ένα κινηθεί ανατρέποντας τον Αν είχαμε VAR δεν θα την έχανε την φάση ο διαιτητής.

Ένα φάουλ ζήτησε ο Νατέλ από τον Καταλά, το δικαιούταν αλλά δεν το πήρε. Στο 74΄ κέρδισε το ΑΠΟΕΛ κόρνερ. Στο 90΄ υπήρξε μια διεκδίκηση ανάμεσα στον Χέφελ και τον Τάμαρι. Δεν υπήρχε κάτι, δεν διαμαρτυρήθηκε καν ο Τάμαρι. Με εξαίρεση την φάση του Ζαχιντ έκανε καλή διαιτησία μετά από καιρό».

Για την διαιτησία του Τιμόθεου Χριστοφή στο ντέρμπι ΑΕΛΑπόλλωνας:

«Στο 22 ήρθε το πρώτο γκολ του Απόλλωνα και διαμαρτυρήθηκαν στην ΑΕΛ για οφσάιντ. Το ερώτημα είναι ότι αν οι δύο ποδοσφαιριστές έφρασσαν το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα. Φαίνεται ότι δεν ήταν μπροστά από τον τερματοφύλακα. Ήταν ο ένας λίγο δεξιά και ο άλλος λίγο αριστερά όπως φαίνεται το πλάνο. Δεν μας έδειξαν την φάση από πίσω για να το δούμε. Ταυτόχρονα να πούμε ότι κανείς από τους δύο δεν κινήθηκε προς την μπάλα και σωστά μέτρησε το γκολ. Αν του έφρασαν το οπτικό πεδίο δεν θα ήταν χλιαρές οι διαμαρτυρίες. Πιστεύω ότι οι αποστάσεις ήταν τέτοιες που δεν εμπόδιζαν τον τερματοφύλακα. Το κράτησε καλά το παιχνίδι ο Τιμόθεος. Έβγαλε δύσκολα ντέρμπι το τελευταίο διάστημα και τα πήγε περίφημα».

Για την διαιτησία του Λεόντιου Τράττου Στο Αλκή Ερμής:

«Έγινε ένα καλό παιχνίδι με ανατροπή του σκορ. Ένα χέρι ζήτησε η Αλκή στην περιοχή του Ερμή αλλά φάνηκε ότι η μπάλα χτύπησε στο στήθος του αμυντικού. Στην τελευταία φάση του αγώνα σωστά δόθηκε το φάουλ στον Ερμή παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών της Αλκής. Έγινε μια καλή διαιτησία από τον Λεόντιο Τράττο ο οποίος είναι φορμαρισμένος το τελευταίο διάστημα και κάνει πολύ καλά παιχνίδια. Χρειαζόμαστε διαιτητές όπως ο Λεόντιος Τράττος».

Για την διαιτησία του Γιάννη Αναστασίου στο Ανόρθωση-Ένωση:

«Μια παράβαση στην περιοχή της Ανόρθωσης με τον Σίλντενφελντ να πηγαίνει στον επιθετικό και με το πλευρό του να τον χτυπά και να τον ανατρέπει. Η φάση έγινε στο 11΄ και ο διαιτητής θα μπορούσε να έδινε το πέναλτι. Στην συνέχεια στο 31΄ στην περιοχή της Ένωσης, ο αμυντικός της Ένωσης αγκάλιασε τον Κατσαράβα και τον έριξε κάτω. Και αυτή ήταν παράβαση. Μπορεί να μην έβγαζαν μάτια αλλά υπήρχε παράβαση. Το θετικό είναι ότι σφύριξε ομοιόμορφα, ίσως να έκρινε ότι ήταν εύκολα πέναλτι. Είχαμε ένα πέναλτι για την Ένωση και ένα για την Ανόρθωση».

Για την διαιτησία του Γιώργου Νικολάου στο παιχνίδι ΔόξαΠάφος:

«Υπήρχε μια πολύ χτυπητή φάση στο 33΄ μπροστά στον α΄ βοηθό Χαράλαμπο Γεωργίου. Κυλά η μπάλα να βγει έξω και έπεσε ο παίκτης μπροστά του, την απόκρουσε με το χέρι μια δορά και την έσωσε ξανά με το χέρι και έφυγε με την μπάλα. Το μεγάλο λάθος ήταν στο 82΄ήταν ο Μπάκαρντ της Πάφου ανέτρεψε τον Μπατέν. Και με τα δύο χέρια ο αμυντικός τον κράτησε και δεν τον άφησε να συνεχίσει. Ήταν καθαρό πέναλτι. Ήταν εκτός μεγάλης περιοχής ο διαιτητής, έβλεπε την πλάτη του αμυντικού. Ήταν το σοβαρό το λάθος».

Ως είθισται μέσω της εκπομπής «Άκου τη φάση» ο κ. Γιαννάκης Κυπριανίδης ανέδειξε τον κορυφαίο διαιτητή της αγωνιστικής. Ήταν δύσκολο του έργο του αλλά κατέληξε στον Τιμόθεο Χριστοφή.

«Είχαμε τρία δύσκολα παιχνίδια, το ντέρμπι της Λεμεσού, το ΑΠΟΕΛΑΕΚ και όπως εξελίχθηκε και το ΑλκήΕρμής. Ουσιαστικά το ντέρμπι στο ΓΣΠ εξελίχθηκε σαν το πιο δύσκολο από όλα τα υπόλοιπα. Αν ο Βασίλης Δημητρίου δεν είχε την φάση με τον Ζαχίντ, θα ήταν μια από τις καλύτερες διαιτησίες. Λόγω του λάθους αυτού καταλήγω στον Τιμόθεο Χριστοφή στο ΑΕΛΑπόλλωνας, αδικώντας κάπως τον Λεόντιο Τράττο. Ήταν και οι δυο αλάνθαστοι. Καταλήγω στον διαιτητή του ντέρμπι της Λεμεσού. Η όλη του παρουσία ενέπνεε εμπιστοσύνη».

Μέσω της πρωτοποριακής εκπομπής του Super Sport fm 104.0 «Άκου τη φάση», ο Μιχάλης Παπαγεωργίου αποκάλυψε τι λέχθηκε στο σεμινάριο διαιτησίας.

**Τα… άκουσε ο Νικόλας Νεοκλέους για τα λάθη του στο ΑΕΚΑΕΛ. Ο κ. Ντάλας του είπε ότι ήταν πέναλτι το μαρκάρισμα του Τρουγιόλς στον Χουράδο το οποίο δεν έδωσε. Του είπε για πέναλτι ο κ. Ντάλας αλλά όχι για κίτρινη κάρτα. Του λέχθηκε ότι ήταν κόκκινη το χτύπημα του Γιάννου στον Τεσέιρα. Του λέχθηκε επίσης ότι ήταν δεύτερη κίτρινη στον Γκοντάλ για φάουλ στον Ιγκόρ.

**Στον διαιτητή Νεόφυτο Νεοφύτου έγινε παρατήρηση για το πέναλτι που έδωσε στον Απόλλωνα στο παιχνίδι με την Αλκή στο «Αμμόχωστος» στο μαρκάρισμα του Σταρόκιν στον Ζελάγια τονίζοντας του ότι δεν υπήρξε παράβαση.

**Αναλύθηκαν αρκετές φάσεις από παιχνίδια με διαιτητή τον Βασίλη Δημητρίου. Του θύμισε το πέναλτι το οποίο έδωσε ενώ δεν έπρεπε να το σφυρίξει στο ΑΕΚ-Ένωση, ενώ στο ίδιο ματς υπήρχε άλλο πέναλτι για την ΑΕΚ το οποίο δεν το υπέδειξε. Παρατηρήθηκε ο Βασίλης Δημήτριου και για το πέναλτι που έδωσε στην Αλκή στο Παφιακό κόντρα στην Πάφο λέγοντας του ότι δεν υπήρξε παράβαση πάνω στον Σπόλιαριτς.

**Αναλύθηκε η φάση στο ΕρμήςΟμόνοια στην οποία ο Λεόντριος Τράττος έπρεπε να αποβάλει ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας. Μάλιστα του λέχθηκε ότι έρπεπε να κιτρινίσει τον Μαρίνο Τζιωνή για το θέατρο που έκανε στο παιχνίδι ΑπόλλωνΟμόνοια αντί να του κάνει μόνο παρατηρήσεις και να τον συμβουλέψει. Του είπε ο κ. Ντάλας ότι οι μικροί πρέπει να μάθουν ότι πρέπει να τιμωρούνται για τέτοιες παραβάσεις.
Image result for Μαρίνος Τζιωνής, Τράττος

**Στο σεμινάριο μπήκε και μια φάση με τον Καρλάο για επικίνδυνο παίξιμο στο ΑΠΟΕΛΑΕΚ (2-2 στο ΓΣΠ). Ο κ. Ντάλας είπε στον Λούκα Σωτηρίου ότι έπρεπε να του βγάλει κόκκινη κάρτα.

**Αναλύθηκε και η φάση στο ΑΕΚΕρμής όπου ο Ταραλίδης μετά από ένα βίαιο παίξιμο έπρεπε να δεχθεί κόκκινη κάρτα αλλά δεν τον απόβαλε ο Γιάννης Αναστασίου.

Δείτε επίσης:

Ακαδημία διαιτησίας, βαθμολογία παρατηρητών και VAR
Η διαιτησία του αιώνιου ντέρμπι (2η αγωνιστική)
Κεφάλαιο παρατηρητές και αξιολόγηση διαιτητών
Η ανάλυση της διαιτησίας της 3ης αγωνιστικής
Η ανάλυση της διαιτησίας της 4ης αγωνιστικής
Η ανάλυση της διαιτησίας της 5ης αγωνιστικής
Η ανάλυση της διαιτησίας της 6ης αγωνιστικής
Η ανάλυση της διαιτησίας της 7ης αγωνιστικής
Η ανάλυση της διαιτησίας της 8ης αγωνιστικής
Η ανάλυση της διαιτησίας της 9ης αγωνιστικής
Η ανάλυση της διαιτησίας της 10ης αγωνιστικής
Η ανάλυση της διαιτησίας της 11ης αγωνιστικής
Η ανάλυση της διαιτησίας της 12ης αγωνιστικής
Η ανάλυση της διαιτησίας της 13ης αγωνιστικής
Η ανάλυση της διαιτησίας της 14ης αγωνιστικής
Η ανάλυση της διαιτησίας της 15ης αγωνιστικής
Η ανάλυση των φάσεων της 16ης αγωνιστικής
Η ανάλυση των φάσεων της 17ης αγωνιστικής
Η ανάλυση των φάσεων της 18ης αγωνιστικής
«Από την στιγμή που ήταν «ΟΚ» το δελτίο υγείας…»
Η ανάλυση των φάσεων της 19ης αγωνιστικής
Η ανάλυση των φάσεων της 20ής αγωνιστικής
Η ανάλυση των φάσεων της 21ης αγωνιστικής
Κυπριανίδης για VAR: «Αυτοί το προστατεύουν το άθλημα, εμείς το διασύρουμε»
Η ανάλυση των φάσεων της 22ης αγωνιστικής
Η ανάλυση των φάσεων της 23ης αγωνιστικής
Η ανάλυση των φάσεων της 24ης αγωνιστικής