Σε καρναβαλίστικο ρυθμό κινείται και η Κύπρος σήμερα, με το επίκεντρο των εκδηλώσεων να είναι η πόλη του γλεντιού και του κεφιού, η Λεμεσός., όπου οι ετοιμασίες για τη μεγάλη παρέλαση κορυφώνονται, ενώ ετοιμάζονται για παρελάσεις και ο Δήμος Παραλιμνίου με την κορύφωση των εκδηλώσεων για το Καρναβάλι Αμμοχώστου, αλλά και ο Δήμος Πέγειας. Εκδηλώσεις και πάρτι οργανώνονται και σε άλλους δήμους.

Η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση στη Λεμεσό θα ξεκινήσει στις 1 μμ από τον κυκλοφοριακό κόμβο Αγίου Νικολάου και θα καταλήξει στα φώτα τροχαίας Πολεμιδιών. Της παρέλασης θα προηγηθούν η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, οι Κανταδόροι, η ομάδα κρουστών Batukino και οι Μαζορέττες Λεμεσού.

Η μεγάλη καρναβαλίστικη  παρέλαση Αμμοχώστου θα ξεκινήσει στις 2 μμ με αφετηρία το Β΄Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου και θα διέλθει διαμέσου της λεωφόρου Πρωταρά και της οδού Αγίου Γεωργίου, Παραλίμνι.

Παράδοση έγινε η καρναβαλίστικη παρέλαση και στον Δήμο Πέγειας. Στις 3 μμ θα δοθεί η εκκίνηση για την παρέλαση, που θα διασχίσει την κεντρική λεωφόρο της Πέγειας, Μιχαλάκη Κυπριανού.