Ο έλεγχος των διαιτητών

Έτσι είδαμε την απόδοση των διαιτητών στην 1η αγωνιστική της β΄φάσης:

Λεόντιος Τράττος: Από τις καλύτερες φετινές διαιτησίες του Τράττου. Δυσκολεύεται κάποιος να του βρει λάθος στο ΑπόλλωνΟμόνοια. Το μοναδικό σοβαρό λάθος έγινε από το βοηθό Μάριο Δημητριάδη που δεν καταλόγισε το οφσάιντ προτού μετρήσει το πρώτο γκολ των γηπεδούχων. Η απόδοση του Τράττου βαθμολογείται με 8.4.

Νικόλας Νεοκλέους: Δυστυχώς ο διεθνής ρεφ, επιβεβαίωσε όσους εξέφρασαν επιφυλάξεις για τον ορισμό του. Πολύ σοβαρά ατοπήματα εκ μέρους του, ο μη καταλογισμός πέναλτι για την ΑΕΛ σε επικίνδυνο μαρκάρισμα του Τρουγιόλς πάνω στο Χουράδο καθώς επίσης και η μη υπόδειξη κόκκινης κάρτας στο Γιάννου της ΑΕΚ που κτύπησε το Νιλς Τεισέιρα. Είδε με επιείκεια τον Γκοντάλ της ΑΕΛ ο οποίος μπορούσε να δεχθεί 2η κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Ιγκόρ.Γενικά, μία αποτυχημένη διαιτησία ο βαθμός της οποίας δεν μπορεί να ξεπεράσει το 7.4, ειδικά με τα πρώτα δύο σοβαρά του λάθη.

Κυριάκος Χριστοδούλου: Καλή η απόδοση του στο Νέα ΣαλαμίναΑΠΟΕΛ. Έχασε κάποιες φάσεις και για τις δύο ομάδες αλλά γενικά τα πήγε καλά. Στο φινάλε είχαμε το κτύπημα του Τάμαρι στον Γκολομπάρτ που μπορούσε να φέρει την κόκκινη στον παίκτη του ΑΠΟΕΛ αντί την κίτρινη κάρτα. Βαθμολογείται με 8.2

Βασίλης Δημητρίου: Με χαρακτηριστική άνεση και με σωστές αποφάσεις ξεπέρασε τον αγώνα ΠάφοςΑλκή. Σωστό το πέναλτι για την Αλκή, σωστή και η αποβολή του Μολ. Βαθμολογείται με 8.3.

Αβραάμ Τσούκκας: Επιστροφή στις προβληματικές και επικίνδυνες διαιτησίες. Έδωσε (σωστά όπως φάνηκε) το πέναλτι στον Ερμή, δεν έδωσε στη συνέχεια άλλο πέναλτι στον Ερμή και ακολούθως στην Ανόρθωση ενώ έδειξε κόκκινη (2η κίτρινη) στον Λαγό σε μία φάση που δεν το δικαιώνει. Ένα μικρό τράβηγμα έγινε στη φάση και όχι παράβαση που να δικαιολογεί την ακραία απόφαση που πήρε. Επίσης, είχε και άλλα μικρότερα λάθη και συνολικά με την απόδοση του ο βαθμός που μπορεί να πάρει δεν υπερβαίνει το 7.5.

Χρυσοβαλάντης Θεουλή: Δεν έκανε σοβαρό λάθος στο Ε.Ν.Π- Δόξα. Μια καλή διαιτησία με διάθεση ίσης αντιμετώπισης των ομάδων που βαθμολογείται με 8.3.