Μπάγερν: Γενέθλια… γίνεται 119 ετών!

H Mπάγερν, μία από τις ισχυρότερες ομάδες τον κόσμο και σίγουρα η κορυφαία στη Γερμανία «γεννήθηκε» μία ημέρα σαν σήμερα, στις 27 Φεβρουαρίου, 1900.

Από τα αποδυτήρια της έχουν περάσει οι κορυφαίοι Γερμανοί αστέρες, όπως Μπεκενμπάουερ, Μάγερ, Μπράιτνερ, Μίλερ, Ρουμενίγκε, εκτός από πολλούς μεγάλους ξένους. Πολλές λαμπρές στιγμές στην ιστορία της, αλλά μεταξύ των σημαντικότερων, αυτό που κατάφερε στη δεκαετία του ’70 με την κατάκτηση των τριών συνεχόμενων Κυπέλλων Πρωταθλητριών, 1974,1975,1976.

Έχει φτάσει 10 φορές μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League, κερδίζοντας τις πέντε. Μαζί με Άγιαξ, Γιουβέντους, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μπάγερν είναι μία από τις πέντε ομάδες που έχουν κερδίσει όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Εκτός από ένα Κύπελλο UEFA και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, η Μπάγερν κέρδισε δύο διηπειρωτικά κύπελλα, ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων, καθώς και ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Κύπελλο.

Πολλά εθνικά τρόπαια, 28 τίτλοι στην Bundesliga εκ των οποίων οι τελευταίοι έξι στη σειρά, 18 γερμανικά κύπελλα, 7 γερμανικά Σούπερ Κύπελλα. Είναι μία από τις πλουσιότερες ομάδες του κόσμου χάρη στην οικονομική συνεργασία με την Adidas και την Allianz.