Την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ο Πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος και καταψήφισε το νομοσχέδιο Μητσοτάκη εναντίων του οποίου εκτόξευσε και πυρά .

Μεταξύ των άλλων επιχειρημάτων που χρησιμοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς ήταν και απόσπασμα από πρόσφατη τοποθέτηση του Χάρη Γεωργιάδη του ΔΗΣΥ στο πλαίσιο συνέντευξης 28/01/24 στον Φιλελεύθερο, προκειμένου να καταδείξει ότι δεν οφείλει η ΝΔ να ψηφίσει το νομοσχέδιο επειδή ανήκει στο ΕΛΚ.

Συγκεκριμένα ο Αντώνης Σαμαράς είπε για το νομοσχέδιο:

«Είναι πρωτοβουλία που δεν έχουμε καμία υποχρέωση να ψηφίσουμε επειδή ανήκουμε στο ΕΛΚ. Άλλωστε, να τι είπε πρόσφατα ο Χάρης Γεωργιάδης, Πρόεδρος σήμερα του Ινστιτούτου «Γλαύκος Κληρίδης», και πρώην αναπληρωτής Πρόεδρος του Κυπριακού ΔΗΣΥ – που ανήκει επίσης στο ΕΛΚ:

Οφείλουμε «να απορρίψουμε τις υπερβολές της woke κουλτούρας, που έχει φτάσει στο σημείο να αμφισβητεί την έννοια των φύλων και της οικογένειας και η οποία προσπαθεί να φημώσει την Ελευθερία στο όνομα της Ελευθερίας! Εάν η Κεντροδεξιά δεν ξυπνήσει από το λήθαργό της και δεν αποβάλλει τα δεσμά που έχει επιβάλλει η ίδια στον εαυτό της, τότε φοβάμαι ότι έρχονται δύσκολες μέρες για τη Δημοκρατία».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία Σαμαρά

 

ΠΗΓΗ: SIGMALIVE