Βάσος Γεωργίου: «Θα ανοίγαμε μια καμαρόπορτα παρανομίας…»

Seri: Κατέβασε την εφαρμογή, κάνε το απόλυτο σερί και διεκδίκησε εώς και 100.000€ κάθε μήνα εντελώς δωρεάν! (Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις)

Oι εξελίξεις στην υπόθεση Φράνσις Ουζόχο τρέχουν και οι νομικές γνωματεύσεις συνεχίζουν να έχουν τη δική τους βαρύτητα.

Αυτή είναι η σειρά του Δρ. Βάσου Γεωργίου, συγγραφέα, καθηγητή δημόσιας διοίκησης και δημοσιογραφίας και πρώην διευθυντή της εφημερίδας «Αθλητικό Βήμα»,  πρώην μέλους του Δ.Σ. του ΚΟΑ, νομικού και πρώην μέλους της Ένωσης Αθλητικού Δικαίου να τοποθετηθεί γύρω από την πολύκροτη υπόθεση Φράνσις Ουζόχο.

Ο Δρ. Βάσος Γεωργίου αξίζει να σημειωθεί ότι διετέλεσε και Διευθυντής του Προεδρικού Γραφείου επί διακυβέρνσης ΑΚΕΛ και Δημήτρη Χριστόφια και παραιτήθηκε για λόγους πολιτικής ευθιξίας μετά τις κατηγορίες που δεχθηκε για ρουσφέτια μέσω φαξ για μεταθέσεις εθνοφρουρών, φιλικών και συγγενικών του ατόμων.

Αναλυτικά:

«Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΥΖΟΧΟ ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ!!

Όσοι είμαστε νομικοί, με στοιχειώδεις γνώσεις διοικητικού δικαίου, παρακολουθούμε εμβρόντητοι το θέατρο του παράλογου, να γίνεται ερώτημα από ποια ημερομηνία ισχύει η ανάκληση, και ο ΚΟΑ, του οποίου ο χειρισμός ήταν ακραία λανθασμένος, να χρειάζεται να συνεδριάσει για να απαντήσει!!

Κατ αρχήν να πούμε και σε όσους δεν έχουν νομικές γνώσεις, ότι ο ΚΟΑ δεν είναι το δελτίο υγείας που ανακάλεσε. Τα δελτία υγείας δεν αποτελούν από μόνα τους διοικητικές πράξεις για να ανακαλούνται. Εκείνο που ανακαλείται και ακυρώνεται είναι η διοικητική απόφαση χορήγησης του δελτίου υγείας.

Συνεπώς η ανάκληση ανατρέχει στην ημερομηνία λήψης της απόφασης χορήγησης του δελτίου υγείας, που ήταν η Παρασκευή πριν τον αγώνα με τον Απόλλωνα. Ο ΚΟΑ προχώρησε στην ανάκληση, διότι προφανώς διαπίστωσε παρανομία. Θέμα να ισχύει η ανάκληση για το μέλλον υπάρχει αλλά όχι όταν μεσολαβεί δόλος.

Επίσης όταν διαπιστώνεται παρανομία λίγες μέρες μετά από μια απόφαση δεν σηκώνει συζήτηση ότι η ανάκληση ανατρέχει στην ημερομηνία λήψης της απόφασης. Αν ήταν διαφορετικά θα ανοίγαμε μια καμαρόπορτα παρανομίας και μετά αφού γίνουν γεγονότα στηριγμένα στην παρανομία, να ερχόμαστε να ανακαλούμε για το μέλλον!!

Όποιος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί πλήρως να ανατρέξει στο άρθρο 54 του νόμου 158(Ι)1999. Απλό το θέμα και το κάνουν τάχα πολύπλοκο. Λυπηρή πραγματικά η κατάσταση».

 

 

 «ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»

Tο άρθρο 54 με τον τίτλο «Ανάκληση διοικητικών πράξεων»:

(1) Τηρουμένων των πιο κάτω εδαφίων, θεωρείται παράβαση τα αρχών της χρηστής διοίκησης η ανάκληση από τη διοίκηση μετά πάροδο εύλογου χρόνου πράξης της έστω και παράνομης, που στο μεταξύ δημιούργησαν δικαιώματα και γενικά ευνοϊκές για το διοικούμενο καταστάσεις. Η ύπαρξη του εύλογου χρόνου κρίνεται από τις ειδικές περιστάσεις κάθε υπόθεσης.

(2) Η ανάκληση παράνομης διοικητικής πράξης επιτρέπεται και μετά παρέλευση εύλογου χρόνου, αν αυτή εκδόθηκε έπειτα από δόλια ή απατηλή ενέργεια του ενδιαφερομένου ή αν ο ενδιαφερόμενος ήταν ενήμερος της παρανομίας της πράξης κατά το χρόνο της έκδοσης της ή για λόγους δημόσιου συμφέροντος.

(3) Η ανάκληση και νόμιμης διοικητικής πράξης, ακόμη και αν πέρασε εύλογο χρονικό, διάστημα από την έκδοση της δικαιολογείται για λόγοι δημόσιου συμφέροντος.

(4) Επιτρέπεται η ανάκληση διοικητικής πράξης σε περίπτωση μεταβολής των πραγματικών συνθηκών στις οποίες στηρίχτηκε η έκδοση της ή που απoτελούσαν, σύμφωνα με το νόμο, την προϋπόθεση για την έκδοση της.

(5) Η, με βάση τα εδάφια (3) και (4), ανάκληση ισχύει για το μέλλον και δεν έχει αναδρομική ισχύ.

(6) Οι πιο πάνω γενικές αρχές του διοικητικού δικαίου, που διέπουν την ανάκληση των διοικητικών πράξεων, δεν ισχύουν, όταν η ανάκληση ρυθμίζεται ειδικά από το νόμο.

ΠΑΙΞΕ ΣΤΗΝ PARIMATCH ΜΕ CASHOUT, €5 BONUS ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ, 100% BONUS ΕΓΓΡΑΦΗΣ, CASHBACK, 100% ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ LIVE, ΔΩΡΑ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!