«Οι φάκελοι έρχονται κατά ριπάς»

Ο πρόεδρος του ΘΟΪ Λακατάμιας κ. Λουκής Αρχοντίδης, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στη Β΄ Κατηγορία.

Επίσης, σχολίασε και την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΟΠ για τα προσυνεννοημένα παιχνίδια και τους «κόκκινους» φακέλους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0:

«Οι προϋπολογισμοί έχουν εκτοξευτεί στα ύψη, αλλά τα έσοδα είναι μηδαμινά. Τρεις ομάδες πήραν κάποια λεφτά από την UEFA για την ανάπτυξη των ακαδημιών. Οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν από τον ήλιο μοίρα. Το έργο μας είναι δύσκολο και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Μετέχουμε σε όλα τα πρωταθλήματα της ΚΟΠ, ακόμα και στο γυναικείο και τα έσοδα είναι μηδαμινά. Με τους προϋπολογισμούς που υπάρχουν δεν μπορείς να επιβιώσεις. Στο πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας, ξεχώρισαν τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο, άλλες δύο ομάδες μπορούν να αισθάνονται ήσυχες και οι υπόλοιπες δέκα ομάδες παλεύουν για την άνοδο. Πήραμε ένα ποσό 20.000 ευρώ για τα τηλεοπτικά, αλλά είναι ένα ποσό που δεν μας προσφέρει ουσιαστικά, τίποτα».

Για τη χθεσινή ανακοίνωση της ΚΟΠ: «Δυστυχώς, ακούγοντας τις φήμες, οι φάκελοι έρχονται κατά ριπάς. Πιθανό να είναι μια διέξοδος για να καλύψουν τους προϋπολογισμούς. Είναι φήμες που ακούγονται».

Για το ενδεχόμενο να επιβάλλεται τιμωρία στις ομάδες όταν έρχεται φάκελος, άσχετα αν δεν υπάρχει υπαιτιότητα: «Αν εμπλακεί το όνομα του ΘΟΪ και έρθει τιμωρία 50.000 ευρώ, δεν θα μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Αν δεν έχουμε εμπλοκή, βάζουμε λουκέτο και φεύγουμε. Δεν έχουμε δυνατότητα να πληρώσουμε».

Για τη συνάντηση με την ηγεσία της ΚΟΠ: «Έγινε μια συνάντηση, συστήθηκε μια επιτροπή και θα δούμε πως μπορεί να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα. Αν δεν έρθουν λεφτά, δεν βλέπω φως στην άκρη του τούνελ. Θα πρέπει από τα 16 εκ. ευρώ που αφορά το τηλεοπτικό, τα 1.600 ευρώ να διαμοιραστούν στις 16 ομάδες της Β΄ Κατηγορίας».