Άμεση απάντηση σε Τριανταφυλλίδη: «Δεν στέκουν όσα λέει» (τι λένε οι κανονισμοί)

Άμεση ήταν η απάντηση προς τα όσα δήλωσε ο γνωστός νομικός και πρώην πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Κρις Τριανταφυλλίδης, σχετικά με την πιθανή τιμωρία της Ανόρθωσης στην υπόθεση του Ουζόχο.

Ο γνωστός νομικός ανέφερε σε εκπομπή του ΣΠΟΡ 24 πως η αφαίρεση βαθμών θα πρέπει να γίνει στο επόμενο πρωτάθλημα καθώς το παιχνίδι αφορούσε τον Β’ γύρο του πρωταθλήματος.

Άμεσα το Anorthosis24.net προέβει στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα των πειθαρχικών κανονισμών, η εκδοχή του Κρις Τριανταφυλλίδη, για αφαίρεση 6 βαθμών στο επόμενο πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα όπως προβλέπεται από τους πειθαρχικούς κανονισμούς της ομοσπονδίας για τη φετινή χρονιά, σε περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής στο πλαίσιο της Α’ φάσης (Δηλαδή τις πρώτες 22 αγωνιστικές) οι βαθμοί αφαιρούνται από την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 10 των πειθαρχικών κανονισμών της παραγράφου (in) του α. σημείου λέγεται:

«Αν η αντικανονική συμμετοχή γίνει σε αγώνα της Α’ Φάσης του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας πέραν των άλλων ποινών, στο Σωματείο, τους ποδοσφαιριστές και για την τύχη του αγώνα να τιμωρείται από την ∆ικαστική Επιτροπή το υπαίτιο Σωματείο και με αφαίρεση έξι (6) βαθμών αμέσως από την Α’ ομάδα».