Ο Τζώρτζογλου ζητά να μείνουν 16 οι ομάδες της Super League!

 

 

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου με επιστολή του προς την ΕΠΟ αναφέρεται στον Υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη και ζητάει να μείνουν 16 οι ομάδες στο πρωτάθλημα της Super League.

 

Αναλυτικά η επιστολή του όπως την δημοσίευσε το Prismanews:
Κύριε πρόεδρε της ΕΠΟ,
Γνωρίζουμε την ευαισθησία σας για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, για τον φίλαθλο κόσμο και τα σωματεία της ελληνικής περιφέρειας και το αποδείξατε με την ανάθεση του Παγκρητίου Σταδίου ως έδρα της Εθνικής Ελλάδας. Πρέπει όλοι μαζί να υψώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στην αδικία. Η Κυβέρνηση έχει μοιράσει το σκανδαλώδες ποσό των 52.000.000 ευρώ (για δυο χρόνια) ώστε επτά Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες να έχουν «τηλεοπτική στέγη», συν τα 12.000.000 ευρώ που κοστίζει το VAR και πολλά ακόμη για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ως εδώ όμως….!!
Ο Υφυπουργός παρεμβαίνει και ενώ δεν είναι η αρμοδιότητά του, θέλει να επιβάλλει, ‘’εκβιάζοντας’’ εμμέσως πλην σαφώς με οικονομικά δώρα και παροχές (τηλεοπτικά δικαιώματα) μέσω της κρατικής ΕΡΤ, την δομή των πρωταθλημάτων, τον αριθμό των ομάδων της Super League, της Football League κτλ.
Ο τρόπος και τα μέσα που επιχειρείται η αναδιάρθρωση των κατηγοριών είναι προς λανθασμένη κατεύθυνση αφού εξαρχής είναι σκανδαλώδης, άνιση και προκλητική η χρηματοδότηση σε σχέση με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Αλλά άνιση και προκλητική είναι και μεταξύ των ίδιων των ΠΑΕ η χρηματοδότηση των επτά «τηλεοπτικά άστεγων» της Super League. Δεν καταλάβαμε ποτέ πως είναι δυνατόν η ΠΑΕ ΟΦΗ με γνωστή την δυναμική και την εμπορικότητα της να παίρνει περίπου τα μισά χρήματα από κάποιες «άστεγες» πολύ μικρότερης ή ίσης δυναμικής… Αυτό μήπως δεν είναι ανισότητα και αθέμιτος ανταγωνισμός;
Συμφωνούμε ότι και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα πρέπει η Πολιτεία και όλοι οι αρμόδιοι φορείς να το δουν με σύνεση και λογική. Σίγουρα, η δομή των πρωταθλημάτων θα μπορούσε να αλλάξει αλλά πρέπει πρώτα απ’ όλα να αλλάξει συνολικά το πεδίο του ελληνικού ποδοσφαίρου, η φιλοσοφία, η νοοτροπία των παραγόντων, οι αρχές, η παιδεία και επίσης να βελτιωθεί το κανονιστικό πλαίσιο. Ειδάλλως τα προβλήματα που υπάρχουν τώρα θα υπάρχουν και στο μέλλον, στον ίδιο ή σε ακόμα χειρότερο βαθμό.
Πως άλλωστε θα μπορούμε να ευελπιστούμε σε ένα υγιές ελληνικό ποδόσφαιρο όταν όλα τα ντέρμπι τα σφυρίζουν ξένοι διαιτητές και υπάρχει εποπτεία κυριολεκτικά από διψήφιο αριθμό επιτετραμμένων από το εξωτερικό; Δεν σας απασχολεί ότι την ίδια ώρα έχουν ξεσηκωθεί σχεδόν όλες οι ΠΑΕ της Super League και απαρνούνται τους Έλληνες διαιτητές, ζητώντας ξένους στα παιχνίδια τους;
Η πρόταση της ΕΠΣ Ηρακλείου είναι σαφέστατη:
Να παραμείνουν 16 οι ομάδες στη Super League
Βασικός λόγος για αυτό το δίκαιο, νόμιμο και εύλογο αίτημα μας είναι η επιλεκτική οικονομική επιδότηση επτά ομάδων από κρατικό οργανισμό (ΕΡΤ) με υπερβάλλουσα αξία και μάλιστα εκ των υστέρων. Έτσι αλλοιώθηκε ο υγιής αθλητικός και οικονομικός ανταγωνισμός μεταξύ όλων των ομάδων της Super League. Δηλαδή ο Υφυπουργός Αθλητισμού εφάρμοσε τακτική που είναι ορισμός του Αθέμιτου Ανταγωνισμού και που η αθλητική δικαιοσύνη δεν μπορεί να παραβλέψει.
Να ληφθεί μέριμνα για τα ερασιτεχνικά σωματεία με οικονομική στήριξη (όπως έχουμε διεκδικήσει επανειλημμένως στο παρελθόν).
Να δοθεί η κατεύθυνση για την επίλυση των προβλημάτων, όπως της διαιτησίας, των οικονομικών ανισοτήτων από κρατικές χορηγίες στις ΠΑΕ, την αυστηροποίηση των ποινών και άλλων επειγόντων ζητημάτων.