Πραγματοποιώντας ίσως το καλύτερό του τουρνουά τη φετινή χρονιά ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη κόντρα στον Άλεξ Ντε Μινόρ με 6-3, 6-4, κατακτώντας τον τίτλο του Mifel Tennis Open. Ο Έλληνας κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του για φέτος, φτάνοντας τους δέκα τίτλους στην καριέρα του.

Η έναρξη του τελικού βρήκε τους δύο παίκτες αρκετά συγκεντρωμένους. Αμφότεροι ξεκίνησαν διατηρώντας τα σερβίς τους, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να κάνει πρώτος την… επίθεση για το πρώτο break του τελικού. Ο Έλληνας στο τρίτο game… έσπασε με σχετική ευκολία το σερβίς του Ντε Μινόρ (3-1), ωστόσο ο Αυστραλός στο αμέσως επόμενο έφερε ξανά την ισορροπία απαντώντας με break (3-2).

Στα επόμενα δύο games οι δύο τενίστες δεν απειλήθηκαν με τις μπάλες στα χέρια, με τον Έλληνα να βρίσκει ξανά την ευκαιρία για break στο 8ο game. Εκεί, ο Ντε Μινόρ του προσέφερε απλόχερα το break, κάνοντας διπλό λάθος, δίνοντας του την ευκαιρία να κλείσει το πρώτο σετ. Ο 25χρονος τενίστας, στο επόμενο game, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη κλείνοντας το σετ με 6-3.

Η επανάληψη βρήκε τον Στέφανο Τσιτσιπά με ανεβασμένο ηθικό, με τον νεαρό τενίστα να το επιβεβαιώνει πετυχαίνοντας break στο πρώτο σερβίς του Ντε Μινόρ. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε προβάδισμα δύο games (2-0), διατηρώντας το σερβίς του.

Βέβαια, ο Αυστραλός όπως και στο πρώτο σετ βρήκε τη… στιγμή του. Με το σκορ στο 3-1 games, ο Ντε Μινόρ πραγματοποίησε ένα σερί 3-0, παίρνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα στο αγώνα (4-3).

Στο σερί του Αυστραλού είχε ίδια απάντηση ο Στέφανος Τσιτσιπάς και με 3-0 games έκλεισε το σετ με 6-4 και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου στην τρέχουσα και του δεκάτου στην καριέρα του.