Βελτιώνεται αμυντικά και βλέπει μπροστά

Ακόμα αναζητείται εκείνη η τρομερή άμυνα της ΑΕΛ στην έναρξη της σεζόν, μια άμυνα που στις πρώτες οχτώ αγωνιστικές είχε δεχτεί μόλις δύο γκολ. Από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα και μετά όμως, οι «τρικυμίες» πάνε και έρχονται, με την ΑΕΛ στα τελευταία εννέα παιχνίδια να κρατάει μόνο μία φορά την εστία της αλώβητη, στο 1-0 με την Πάφο.

Βέβαια στα τελευταία παιχνίδια υπάρχει σημαντική βελτίωση και ειδικότερα στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ, όπου όσο οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού ήταν… πλήρης (θυμίζουμε πως αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τεξέιρα), είχαν καταφέρει να «εγκλωβίσουν» τα ατού των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος. Σε αυτό βοήθησε σημαντικά το νέο απόκτημα των «Λεόντων», ο Μπόρις Γκοντάλ.

Ο Σλοβάκος βελτίωσε αισθητά την αμυντική λειτουργία της ΑΕΛ, διάβαζε τις φάσεις σωστά, συνεργάστηκε με τους νέους συμπαίκτες του καλά, ενώ ήταν ουσιαστικός στα μαρκαρίσματά του. Φαίνεται πως ο Ντούσαν Κέρκεζ έπεσε… διάνα.

Ακολουθεί το παιχνίδι με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου, στο οποίο θα επιστρέψουν οι Ντόσα Τζούνιορ και Νιλς Τεξέιρα, προσθέτοντας περισσότερες επιλογές στα μετόπισθεν της ομάδας.