Κίτρινη ή κόκκινη στο πέναλτι του ΑΠΟΕΛ;

Στην εκπομπή «Άκου τη φάση» του Super Sport fm 104.0 ο κ. Γιαννάκης Κυπριανίδης ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι ΑΕΛΑΠΟΕΛ και την διαιτησία του Γιώργου Νικολάου.

Η ανάλυση των φάσεων…

«Στο 9΄ ένα φάουλ δικαιούταν η ΑΕΛ και δεν δόθηκε».

«Στο 23΄ σωστά ανακόπηκε επιθετική ενέργεια του ΑΠΟΕΛ για οφσάιντ».

«Στο 33΄ δέχθηκε σωστά την πρώτη κίτρινη ο Τεσέιρα σε παρατεταμένο τράβηγμα στον αντίπαλο».

«Στην συνέχεια ο Αντάμοβιτς πήρε κάρτα στο 34΄. Ο Αντάμοβιτς πρέπει να προσέξει. Έκανε ακόμα δύο φάουλ. Μπορεί να μην ήταν για γεμάτη κίτρινη αλλά μια, δύο, τρεις φορές. Κάπου θα πρέπει να σταματήσει».

«Στο 45΄ ανακόπηκε επιθετική ενέργεια του ΑΠΟΕΛ για οφσάιντ και δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον βοηθό που σήκωσε το σημαιάκι έστω καν αν ήταν οριακό»

«Στο 57΄ ήταν το πέναλτι για το ΑΠΟΕΛ που απέκρουσε την μπάλα με το χέρι ο αμυντικός. Η μπάλα είχε κατεύθυνση προς την εστία. Αν δεν υπήρχαν ποδοσφαιριστές μπροστά θα ήταν απευθείας κόκκινη. Αν το σουτ ήταν παράλληλα προς το τέρμα δεν θα ήταν ούτε κίτρινη. Στην προκειμένη σωστά πήρε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με τον τρόπο που έπεσε ο αμυντικός δεν άφησε περιθώρια στον διαιτητή».

«Στο 64΄ σωστά ανακόπηκε για οφσάιντ το ΑΠΟΕΛ».

«Στο 66΄ θα μπορούσε να έδινε κίτρινη στον Καστανιάγα».

 «Στο 77΄ ήταν η αποβολή του Νικόλα Ιωάννου. Ο διαιτητής πήρε σωστά την φάση. Ήταν προφανής ευκαιρία αλλά η παράβαση ήταν εκτός περιοχής. Ήταν σωστή η αποβολή».