Αλβμπόγκε: «Είμαι σε καλύτερη ομάδα απ’ την Ομόνοια»

Ο τερματοφύλακας της Νέας Σαλαμίνας, Τζον Αλβμπόγκε, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «fotbollskanalen.se». 

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι με την Ομόνοια είπε αρχικά: «Είναι ξεκάθαρο πως θα ήθελα να παίρναμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα εναντίον τους. Είναι η ομάδα με την οποία ανταγωνιζόμαστε για τις θέσεις στα πλέι οφ, συνεπώς ήταν ένα πολύ σημαντικό και σπουδαίο παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον. Ήταν κρίμα που χάσαμε, θα χαιρόμουν αν νικούσαμε. Άλλαξαν το 90% της ομάδας από τότε που ήμουν εκεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Υπήρχαν μόνο δύο πρώην συμπαίκτες μου στην εντεκάδα. Είναι η ίδια ομάδα σε έμβλημα και χρώματα, όμως σε όλα τα υπόλοιπα μια εντελώς νέα ομάδα. Σίγουρα ήταν λίγο ξεχωριστό, αλλά όχι και τόσο».

Για την αποχώρηση του από την Ομόνοια: «Έτσι λειτουργούν τα πράγματα. Αν αυτό είχε γίνει στη Σουηδία θα ήταν μεγάλη υπόθεση, όμως εδώ πέρα είναι καθημερινότητα. Έτσι δουλεύουν τα πράγματα εδώ και έτσι πρέπει να κατανοήσεις την κατάσταση και να συνεχίσεις να παλεύεις. Αυτό κάνω στη Νέα Σαλαμίνα. Δεν είμαι πικραμένος. Είμαι σε μια καλύτερη ομάδα τώρα. Χάσαμε το Σάββατο αλλά είμαστε πιο ψηλά στο πρωτάθλημα και ελπίζουμε ότι θα το διατηρήσουμε αυτό μέχρι να αρχίσουν τα πλέι οφ».

Για τον Βεσελόφσκι: «Πιθανότατα θα επιστρέψει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και σίγουρα αυτός θα παίξει. Είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος, ενώ εγώ ήρθα μια εβδομάδα πριν αρχίσε η σεζόν. Η Νέα Σαλαμίνα κάνει την καλύτερή της σεζόν από το 1993 και ο Βεσελόφσκι δίκαια ψηφίστηκε ως ο καλύτερος τερματοφύλακας της σεζόν από τους προπονητές. Είναι πολύ καλός και είναι και από τους παλαιότερους παίκτες της ομάδας, γι’ αυτό δεν θα έβαζαν εμένα που είχα παίξει μόνο 35 λεπτά πέρσι. Περιμένω την ευκαιρία μου, την πήρα με την Ομόνοια και έδειξα κάποια πράγματα που μπορώ να κάνω. Ξέρω ότι μπορώ να κάνω περισσότερα. Ξέρω ότι είμαι ο δεύτερος τερματοφύλακας στην ομάδα, έτσι πρέπει να παλέψω. Όπως είπα, έτσι λειτουργούν τα πράγματα. Κάποιες φορές είσαι πρώτος, κάποιες δεύτερος. Είμαι επαγγελματίας, προπονούμαι σκληρά και θα δούμε τι θα γίνει».

Για την Κύπρο και την απόδοση του: «Μου αρέσει πολύ εδώ. Ξέρω ότι θα μπορούσα να είμαι από τους καλύτερους τερματοφύλακες, όμως εξαιτίας του τραυματισμού και της πολύ καλής πορείας της ομάδας δεν πήρα χρόνο συμμετοχής».