Ο έλεγχος των διαιτητών

Έτσι είδαμε την απόδοση των διαιτητών στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta.

Ο Νεόφυτος Νεοφύτου στο ΠάφοςΝέα Σαλαμίνα ελέγχεται για δύο φάσεις. Στο 29΄δεν παραχώρησε πέναλτι για τη φιλοξενούμενη ομάδα σε τράβηγμα πάνω στον Κίνγκσλεϊ ενώ αντίθετα έδωσε πέναλτι υπέρ του επιθετικού των φιλοξενούμενων χωρίς να υπάρχει παράβαση στο 79΄. Δύο σοβαρά λάθη για το ρεφ που βαθμολογείται με 7.8.

Ο Τιμόθεος Χριστοφή στο Ε.Ν.Π-Δόξα απέτυχε μόνο σε μία φάση αλλά ήταν καθοριστική αφού έπρεπε να καταλογίσει πέναλτι για τη γηπεδούχο ομάδα όταν στο 68΄ παρεμποδίστηκε με σπρώξιμο ο Ζάρατε από τον Περέιρα εντός της περιοχής. Για το λάθος του βαθμολογείται με 7.9.

Ο Βασίλης Δημητρίου στο ΑΠΟΕΛΑνόρθωση υπέπεσε σε λάθη που αφορούν τον πειθαρχικό έλεγχο με κίτρινες κάρτες τις οποίες έβγαλε σε άλλους παίκτες εύκολα και σε άλλους τις αγνόησε. Επίσης, δίστασε να σφυρίξει το πέναλτι στο κράτημα του Ντουγκλάο από το Μερκή στο 14΄. Η βαθμολογία του, δεν μπορεί να ξεπεράσει το 7.8 με τα πιο πάνω λάθη.

Ο Λούκας Σωτηρίου στο ΑπόλλωναςΟμόνοια έκανε κάποια λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο που αφορούν τις κίτρινες κάρτες αλλά το μεγάλο λάθος, έγινε από το βοηθό Ιωάννη Λαζάρου που δεν υπέδειξε οφσάιντ το Ζοάο Πέδρο στο ξεκίνημα της φάσης που έφερε το 2-1. Η διαιτησία Λούκα Σωτηρίου βαθμολογείται με 8.2.

Ο Γιαννάκης Αναστασίου στο ΑΕΚΕρμής έκανε σοβαρό λάθος στις καθυστερήσεις με το μη καταλογισμό πέναλτι στο κράτημα του Φλοριάν εντός περιοχής από τον Κουατσίκα. Τα άλλα λάθη του θεωρούνται φυσιολογικά σύμφωνα και με το βαθμό δυσκολίας του αγώνα. Η βαθμολογία του διαιτητή πάει στο 7.9.

Ο Κώστας Ψευδιώτης στο ΑλκήΑΕΛ είχε πολύ καλή απόδοση και στις δύσκολες φάσεις που αντιμετώπισε πήρε σωστές αποφάσεις. Βαθμολογείται με 8.3.