Ημικρατικοί Οργανισμοί: Ποια ονόματα «παίζουν»

Seri: Κατέβασε την εφαρμογή, κάνε το απόλυτο σερί και διεκδίκησε εώς και 100.000€ κάθε μήνα εντελώς δωρεάν! (Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις)

Σε λίγες μέρες ολοκληρώνονται οι διεργασίες για την συμπλήρωση της «λίστας» με τα ονόματα των προσώπων, που θα λάβουν εντολή διορισμού στους Ημικρατικούς Οργανισμούς, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να βρίσκεται υπ’ ατμόν.

Οι διορισμοί αφορούν 13 Ημικρατικούς Οργανισμούς, 2 Συμβούλια κρατικών Πανεπιστημίων και άλλους 3 οργανισμούς, ωστόσο το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στο ΡΙΚ, την ΑΗΚ, τον ΘΟΚ και τον ΚΟΑ. Ο λόγος; Οι Πρόεδροι των ανωτέρω δε δικαιούνται επαναδιορισμό, εφόσον έχουν ήδη συμπληρώσει δύο θητείες, ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει ήδη καταστήσει σαφές το γεγονός ότι κανένας από τους Προέδρους δε θα πάρει παράταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος φαίνεται να έχει καταλήξει στα ονόματα που θα αναλάβουν την Προεδρία των Ημικρατικών Οργανισμών, ωστόσο αναμένεται να έχει συζητήσεις και με τους ηγέτες κομμάτων επί του θέματος.

Τα ονόματα που «παίζουν» είναι τα εξής:

  • Για την Προεδρία του ΡΙΚ το όνομα του δικηγόρου Ανδρέα Φράγκου
  • Για την Προεδρία της ΑΗΚ το όνομα της δικηγόρου Έμιλυς Γιολίτη, ενώ για την Αντιπροεδρία «παίζουν» τα ονόματα του Μιχάλη Κωμοδρόμου και του Γιάννη Κωνσταντινίδη, που βρίσκονται ήδη στο συμβούλιο.
  • Για την Προεδρία του ΚΟΑ το όνομα του πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Μιχαηλίδη, ενώ την Αντιπροεδρία αναλαμβάνει το όνομα της Καίτης Χατζηκυριάκου.

Όσον αφορά τη CYTA, σύμφωνα με τις πληροφορίες, παραμένει Πρόεδρος η Ρένα Ρουβιθά Πάνου, ενώ δεν έχει ακουστεί μέχρι στιγμής κάποιο όνομα για τη θέση του Αντιπροέδρου, μετά την αποχώρηση του Μιχάλη Μουσιούττα.

Σε αναμονή των εξελίξεων…