ΣΟΚ: Τέλος καριέρας για Άντι Μάρεϊ (pics/vid)

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε τα ξημερώματα της Παρασκευής (11/1), η είδηση της απόσυρσης του Άντι Μάρεϊ από το επαγγελματικό τένις. Ο Βρετανός έδωσε συνέντευξη τύπου ενόψει Αυστραλιανού Όπεν, αναλύοντας τους λόγους που των ωθούν σε κάτι τέτοιο…

Η καριέρα ενός θρύλου φτάνει στο τέλος της…

Ο σπουδαίος Άντι Μάρεϊ, αποφάσισε να πει αντίο στο επαγγελματικό τένις μέσα στο 2019 και μέσα σε πολύ βαρύ κλίμα, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε την Παρασκευή στη Μελβούρνη, ανακοίνωσε την θλιβερή αυτή είδηση.

Ο 31χρονος ταλαιπωρείται εδώ και δυο χρόνια από πόνους στο ισχίο και έχει υποβληθεί σε αρκετές εγχειρήσεις, όμως δεν βλέπει την βελτίωση στην υγεία του που θα μπορέσει να του εξασφαλίσει μια καλύτερη συνέχεια στο απαιτητικό ανδρικό Tour.

Δείτε το tweet:

Αναλυτικά:

«Μπορώ να παίξω, όμως μέχρι ένα σημείο. Ο πόνος δεν με αφήνει να παίξω όσο θέλω. Δεν με αφήνει να απολαύσω την προπόνηση, δεν με αφήνει να απολαύσω τον αγώνα. Θέλω να σταματήσω την καριέρα μου στο φετινό Wimbledon, αλλά δεν ξέρω πραγματικά αν είμαι ικανός να παίζω μέχρι τότε.

Το φετινό Αυστραλιανό Όπεν κατά πάσα πιθανότητα είναι το τελευταίο μου. Δεν αισθάνομαι καλά. Παλεύω με τους δαίμονες μου, με τον πόνο, δεν ξέρω αν μπορώ να παίζω με τόσο πόνο για τους επόμενους τέσσερις-πέντε μήνες», είπε μεταξύ άλλων ο Μάρεϊ στη συνέντευξη τύπου, εμφανώς συγκινημένος.

Δείτε το video:

Ένας από τους σπουδαιότερους «μαχητές» που έχουν περάσει από τα courts, ένας τενίστας-κεφάλαιο για την ιστορία του Βρετανικού τένις, κι όχι μόνο, κρεμάει τη ρακέτα του. Αμέτρητες διακρίσεις, σπουδαίοι τίτλοι και κατορθώματα που λίγοι θα μπορούσαν να είχαν καταφέρει στην εποχή των Φέντερερ-Ναδάλ-Τζόκοβιτς.

Δείτε το tweet:

Κόποι, ιδρώτας, στερήσεις. Ο Άντι Μάρεϊ τα έδωσε όλα για να γίνει αυτό που είναι σήμερα, και η οικογένεια του τένις είναι ευγνώμων που τον έχει μαζί της.

Ίσως να μην μπορέσει ποτέ να πει αντίο στο άθλημα που τόσο πολύ αγάπησε, έτσι όπως ο ίδιος θα ήθελε, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία.

Έτσι «σήκωσε» το αγαπημένο του «Wimby»: