Έτσι θέλει τον φορ… και η πληροφορία

Διανύουμε έναν μήνα ο οποίος συνήθως αποδεικνύεται σημαντικός για το ποδοσφαιρικό μας πρωτάθλημα ανέκαθεν και καταδεικνύει πολλά για την έκβαση της σεζόν, πολύ περισσότερο φέτος που οι ομάδες είναι 12 και τα παιχνίδια λιγότερα.

Σε αυτό τον μήνα-χρόνο το ΑΠΟΕΛ μπήκε πολύ καλά και σε Κύπελλο και σε πρωτάθλημα και πλέον η ομάδα ετοιμάζεται για το πρώτο ντέρμπι του 2019. Το ματς με την Ανόρθωση το σκέφτονται οι ποδοσφαιριστές και ο Πάολο Τραμετσάνι ο οποίος όμως δεν μένει μέχρι εκεί. Είναι σε συνεχή επαφή με τον Ντομένικο Τέτι ο οποίος το παλεύει για την απόκτηση επιθετικού.

Ο κ. Τέτι γνωρίζει πολύ καλά πόσο βαθιά στην τσέπη θα μπει το χέρι  της διοίκησης και ο ίδιος από την μεριά του ψάχνει τον ποδοσφαιριστή με τα ανάλογα χαρακτηριστικά που… συμφωνήθηκαν με τον προπονητή. Πρόκειται για επιθετικό με στοιχεία που να ταιριάζουν στο 3-5-2 το οποίο συνεπάγεται με ποδοσφαιριστή με ταχύτητα και όχι τον γνωστό βαρύ φορ… παλιάς κοπής, τον φορ περιοχής.

Τέτοιος επιθετικός δεν ταιριάζει στο σύστημα που καθιέρωσε ο κόουτς το οποίο όπως αποδείχθηκε παίζεται άνετα χωρίς καθαρό επιθετικό. Όλα αυτά σημαίνουν ότι αν βρεθεί ο κατάλληλος που να έχει και ταχύτητα και αίσθηση του γκολ μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα στο γήπεδο.

Απλά να… θυμίσουμε ότι το 3-5-2 του Τραμετσάνι καθιερώθηκε με τους Τάμαρι και Νατέλ στην επίθεση, στην πορεία και εν τη απουσία του Ιορδανού μπήκε και ο Εφραίμ, ενώ ο μοναδικός που χαρακτηρίζεται επιθετικός και έπαιξε υπό τον τίτλο του βασικού είναι ο Μπάλογκ.

Απλά η τελευταία πληροφορία που προκύπτει είναι ότι γίνεται μεν προσπάθεια αλλά πριν τις 15-20 Ιανουάριου δεν πρέπει να περιμένουν SMS οι ΑΠΟΕΛίστες (με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα καθώς σε μια μεταγραφική περίοδο είναι όλα μεταβλητά).