Ο έλεγχος των διαιτητών

Έτσι είδαμε την απόδοση των διαιτητών στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta.

Νικόλας Νεοκλέους: Επέστρεψε μετά την τιμωρία που δέχθηκε για τα λάθη του στο ΑπόλλωνΑΕΚ και είχε αρκετά καλή απόδοση στο ΑΕΛΠάφος σε σημείο που δεν σχολιάστηκε κάποια από τις αποφάσεις του. Βαθμολογείται με 8.3.

Αβραάμ Τσούκκας: Η μεγάλη του επιστροφή μετά από τρεις σχεδόν μήνες μετά το σοβαρό λάθος στο ΠάφοςΑΕΛ, παρόλο ότι συνοδεύθηκε με αμφιβολίες, εντούτοις σε γενικές γραμμές πέτυχε στο έργο του στο ΑνόρθωσηΑλκή. Στη φάση που οι γηπεδούχου ζήτησαν πέναλτι με τον Μπεσάτ, διέκρινε ότι δεν έγινε παράβαση σε μία ομολογουμένως όχι και τόσο ξεκάθαρη περίπτωση. Η Ανόρθωση ζήτησε ένα ακόμα πέναλτι στο φινάλε του αγώνα αλλά η επαναληπτική προβολή της φάσης δεν έδειξε κάποια παράβαση. Καμία άλλη φάση δεν προέκυψε για τη διαιτησία και ο βαθμός του Τσούκκα πάει στο 8.2.

Γιαννάκης Αναστασίου: Αν εφάρμοζε σωστά τους πειθαρχικούς κανονισμούς στο παιχνίδι ΔόξαΑΠΟΕΛ θα ήταν πολύ καλή η απόδοση του. Χαρίστηκε όμως σε κάποιες φάσεις και στις δύο ομάδες ενώ επίσης έχασε και κάποια φάουλ εκατέρωθεν. Πάλι καλά που δεν του βγήκε δύσκολο το παιχνίδι. Χρειάζεται να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση αφού ήταν μακριά από τις πιο πολλές φάσεις. Βαθμολογείται με 8.1.

Χρυσοβαλάντης Θεουλή: Δίστασε να δώσει το πέναλτι για την Ομόνοια στο κράτημα του Τρουγιόλς, πάνω στο Λόπες και χρεώνεται με σοβαρό λάθος που ήταν και το μοναδικό στο ΟμόνοιαΑΕΚ. Η απόδοση του κυμάνθηκε σε ικανοποιητικό επίπεδο αλλά η πιο πάνω φάση τον αφήνει εκτεθειμένο και ο βαθμός του δεν μπορεί να ξεπεράσει το 8.

Τιμόθεος Χριστοφή: Με όση άνεση ήθελε πέρασε από το «Αμμόχωστος» και τον αγώνα Νέα ΣαλαμίναΑπόλλωνας. Έκανε εξαιρετική διαιτησία με το βαθμό του να ανεβαίνει στο 8.4.

Λούκας Σωτηρίου: Δεν απέφυγε τα λάθη στο Ερμής-Ε.Ν.Π με κάποια φάουλ που δεν τα σφύριξε. Το μεγαλύτερο λάθος του ήταν ο μη καταλογισμός του πέναλτι υπέρ της Ε.Ν.Π σε παράβαση του τερματοφύλακα Φιρινίδη σε βάρος του Αγγελή. Σημαντικό ήταν επίσης το λάθος του διαιτητή στη φάση της ανατροπής του Κειτά εκτός περιοχής από τον Κυριάκου (δεν υπέδειξε την παράβαση) ενώ ο επιθετικός του Ερμή θα έβγαινε σε θέση βολής μπροστά από το τέρμα των φιλοξενουμένων.  Η βαθμολογία του ρεφ πάει μέχρι το 8.