Ιχνηλασίες: Ο Βραζιλιάνος «Μάγος»
Α' Κατηγορία

Ιχνηλασίες: Ο Βραζιλιάνος «Μάγος»

Η νέα στήλη του Balla.com.cy με τίτλο «Ιχνηλασίες» θα σας παρουσιάζει ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την Κύπρο, χωρίς όμως να σας αποκαλύπτει το όνομά τους!

Αρχή κάνουμε με έναν από τους ποδοσφαιριστές που τίμησαν το κυπριακό ποδόσφαιρο με την συμμετοχή τους, όχι μόνο γιατί ήταν ένα σπουδαίος ποδοσφαιριστής, αλλά και γιατί σεβάστηκε τη φανέλα που φορούσε και τον κόσμο που ερχόταν στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τους αγώνες του.

Ίσως ένας από τους καλύτερους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την Κύπρο και ειδικότερα από την Ομόνοια.

Ο «Μάγος» όπως ήταν το προσωνύμιό του έχει αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο του Ευρωπαϊκού στερεώματος για έξι συναπτά έτη, στην Ισπανία και την τρομερή -εκείνα τα χρόνια- Αλαβές με την οποία έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ουέφα αντιμετωπίζοντας την Λίβερπουλ του Μάικλ Όουεν, του Γκάρι ΜακΆλιστερ και του Μάρκους Μπάμπελ.

Ο «Μάγος» με συμπαίκτες τους όχι και τόσο γνωστούς (τότε) Κοσμίν Κόντρα, Χάβι Μορένο, αλλά και τον Ζόρντι Κρόιφ, κατάφερε να φέρει το παιχνίδι μέχρι την παράταση, ανατρέποντας προγνωστικά και δεδομένα. Εκεί όμως δέχτηκε το «Χρυσό Γκολ» που εφαρμοζόταν εκείνη την εποχή και έχασε το τρόπαιο.

Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Ολλανδία, ο «Μάγος» κατηφόρισε στη Κύπρο για λογαριασμό της Ομόνοιας. Παρέμεινε τρία χρόνια στο Ηλίας Πούλλος,  όπου αγωνίστηκε περισσότερο σαν αριστερός ακραίος, όμως τον είδαμε και επιτελικό.

Η δουλειά του ήταν εξαιρετική μέσα στο γήπεδο, καθώς έκανε όσα έπρεπε και με το παραπάνω. Έτρεχε, μοίραζε, σκόραρε, βοηθούσε όλη την πλευρά του και αγαπήθηκε από τον κόσμο.

Η καριέρα του ολοκληρώθηκε στην ΑΕΚ Λάρνακας, όπου αγωνίστηκε για μία χρονιά και ακολούθως σταμάτησε το ποδόσφαιρο.

Αντώνης Κατσαρός

Related posts