Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Μεγάλα πράγματα τη νέα χρόνια»

Oι Μπακς αποχαιρέτησαν το 2018 από την πρώτη θέση του ΝΒΑ και δεν έχουν σκοπό να το κουνήσουν από εκεί μέσα στο 2019.

Αυτό τουλάχιστον είναι αποφασισμένος να βοηθήσει την ομάδα του να καταφέρει ο Γιάννης Αντετοκουύνμπο, ο οποίος μίλησε χθες (31/12) για αρκετή ώρα στα media του Μιλγουόκι, εκμεταλλευόμενος το διήμερο ρεπό που έχουν τα “ελάφια”.

«Προφανώς είμαστε πρώτοι στην Ανατολή. Έχουμε σπουδαίους ανθρώπους στον οργανισμό, έχω σπουδαίους συμπαίκτες στην ομάδα και το πιο σημαντικό είναι ότι περνάμε καλά. Η ατμόσφαιρα είναι τόσο, τόσο καλή. Έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία ως ομάδα να κάνουμε μεγάλα πράγματα αυτή τη χρονιά. Πρέπει να παραμείνουμε πεινασμένοι και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε», τόνισε αρχικά ο σούπερ σταρ των Μπακς, που σε σχετική ερώτηση ξεχώρισε ως ομορφότερη εμπειρία του από το 2018 τις πρώτες διακοπές που έκανε με την οικογένειά του το περασμένο καλοκαίρι.

Την περισσότερη ώρα, πάντως, ο Αντετοκούνμπο μίλησε για μπάσκετ, τους συμπαίκτες του, τη σημασία της πρώτης θέσης που κατέχουν οι Μπακς αυτή τη στιγμή και εξήγησε το λόγο που ακόμα δεν έχουν χάσει διαδοχικά παιχνίδια στην κανονική περίοδο. Χρησιμοποίησε μάλιστα ως παράδειγμα και την… Coca Cola, προκειμένου να γίνει πιο κατανοητός!

«Το να είμαστε πρώτοι στην Ανατολή σημαίνει κάτι, ωστόσο πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να κάνει πολλά παραπάνω. Είναι πολύ σημαντικό ότι δεν έχουμε χάσει ακόμα δύο παιχνίδια στη σειρά. Πριν από δύο ημέρες παρακολουθούσα highlights από τα προηγούμενα χρόνια, έβλεπα τι έκανα τότε και δεν κάνω τώρα και αυτό που μου κόλλησε στο μυαλό είναι ότι τότε χάναμε. Με πλήγωνε πολύ αυτό», τόνισε ο Γιάννης.

«Αναρωτιόμουν τότε συνέχεια γιατί χάνουμε. Φέτος κερδίζουμε όμως και αυτό συμβαίνει επειδή ξέρουμε καλά το άσχημο συναίσθημα της ήττας. Αυτός είναι ο λόγος που δεν χάνουμε διαδοχικά παιχνίδια. Δεν μας αρέσει αυτό το συναίσθημα ως ομάδας και προ πάντων εμένα. Είναι όπως όταν αρχίζεις να πίνεις Coca Cola. Δεν σου αρέσει μετά να πίνεις μια οποιαδήποτε Cola. Κάπως έτσι, όταν αρχίσεις να κερδίζεις, δεν σου αρέσει να χάνεις».