Ο έλεγχος των διαιτητών

Έτσι αξιολογούμε την απόδοση των διαιτητών για τη 13η αγωνιστική στο πρωτάθλημα CYTA.

Νεόφυτος Νεοφύτου: Ήταν σωστός με άνεση στις κινήσεις και αποφασιστικά σφυρίγματα στο ΔόξαΑΕΛ. Εξελίχθηκε δύσκολος ο αγώνας λόγω της διακύμανσης του σκορ όμως κατάφερε και πέτυχε στο έργο του. Βαθμολογείται με 8.3.

Βασίλης Δημητρίου: Με όση άνεση ήθελε πέρασε από το ΕρμήςΑλκή. Εξελίχθηκε βέβαια εύκολο το ματς όμως σημασία για τον διαιτητή έχει να είναι πάντα έτοιμος και έτσι ήταν ο Βασίλης που βαθμολογείται με 8.3.

Ανδρέας Αργυρού: Ρίσκαρε το τμήμα διαιτησίας και τον έριξε σε δύσκολο ματς όπως φάνηκε ότι ήταν το ΑνόρθωσηΠάφος. Ένα πέναλτι για τους γηπεδούχους δεν δόθηκε και άλλες παραβάσεις εκατέρωθεν δεν σφυρίχτηκαν σωστά με αποτέλεσμα η απόδοση του να περιορίζεται στο μέτριο και να βαθμολογείται με 8.1.

Τιμόθεος Χριστοφή: Η κόκκινη κάρτα στον Κωνσταντίνο Παναγή, είναι η μόνη φάση που σηκώνει συζήτηση στο ΟμόνοιαΑΠΟΕΛ. Από την στιγμή όμως που έδειξε την κόκκινη θεωρώντας ότι ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας σταμάτησε υποσχόμενη επίθεση και ευκαιρία επίτευξης γκολ από τον Τάμαρι του ΑΠΟΕΛ, τότε η απόφαση του θεωρείται ότι καλύπτεται από τους κανονισμούς. Δεν είχε άλλη φάση για να κριθεί ο διεθνής διαιτητής και από την στιγμή που τον καλύπτει ο κανονισμός με την αποβολή, παίρνει αρκετά καλό βαθμό ο οποίος μπορεί να πάει μέχρι και το 8.4.

Αναστασίου Αναστάσης: Δύο φάσεις κρίνουν την πρώτη του συμμετοχή στην α΄κατηγορία και στον αγώνα Νέα Σαλαμίνα-Ε.Ν.Π στο «Αμμόχωστος». Στο 76΄ανατράπηκε στην περιοχή ο Κορέια των γηπεδούχων και έπρεπε να δώσει το πέναλτι κάτι που έκανε στη συνέχεια και στο 83΄σε μία φάση-χέρι από τον Αμπαρτζουμιάν αλλά δίχως να είναι τόσο ξεκάθαρη η φάση για να δικαιολογήσει την απόφαση του. Με αυτά τα ερωτηματικά, η βαθμολογία του δεν είναι δυνατόν να ξεπεράσει το 8.

Νικόλας Νεοκλέους: Δύο σοβαρά λάθη τον εκθέτουν στο ΑπόλλωναςΑΕΚ. Στη φάση που προηγήθηκε του 2-1 ο Σκέμπρι κάνει φάουλ στον Τρουγιόλς ενώ στο 3-2 ο Παπουλής παίζει την μπάλα με το χέρι πριν την στείλει στα δίχτυα. Σοβαρά και καθοριστικά λάθη από το διαιτητή που δεν μπορεί να ξεπεράσει το 7·5 στη βαθμολογία με δυο άσπρα- μαύρα στο παθητικό του.