Η Νότιγχαμ Φόρεστ μπορεί να νίκησε με το… φτωχό 1-0 στο «Σίτι Γκράουντ» επί της Γούεστ Χαμ, όμως το γκολ του Αβονίγι και οι τρεις βαθμοί πιθανόν να αποδειχθούν «χρυσός» ενόψει συνέχειας.
Παρθενική νίκη για τους «κόκκινους» στο Πρωτάθλημα Αγγλίας και πρώτο γκολ, ύστερα από 23 χρόνια υπό την παρουσία του ισχυρού άνδρα της ομάδας, αλλά και του Ολυμπιακού, τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Στα της αναμέτρησης τώρα, η Νότιγχαμ Φόρεστ εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη της έδρας και ξεκίνησε πολύ καλύτερα το ματς από τη Γουέστ Χαμ, που έμοιαζε να ξαφνιάστηκε από την ενέργεια που έβγαλε στο γήπεδο η αντίπαλός της.
Η ομάδα του Κούπερ πίεζε, είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μισάωρο, αλλά η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους φιλοξενούμενους, με τον Σούτσεκ να σουτάρει από κοντά στο 25ο λεπτό, αλλά τον Ντιν Χέντερσον να προβαίνει σε μία εξαιρετική απόκρουση.
Ωστόσο, λίγο πριν την ανάπαυλα, η αναμέτρηση είχε «run and gun» ρυθμό, με τα «σφυριά να βγαίνουν σε μία τρομερή αντεπίθεση με τον Μπενραχμά και αυτός να συνεργάζεται με τον Ράις για το 0-1. Βέβαια, ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ.
Ενώ δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι συνεργάστηκαν πολύ ωραία και με αρκετά τυχερό τρόπο, ο Αβονίγι έστειλε τη μπάλα στην εστία του Λούκας Φαμπιάνσκι για το 1-0.
Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έχασαν ασύλληπτη ευκαιρία, με το εκτός περιοχής σουτ του Φορνάλς να πηγαίνει στο δοκάρι του Χέντερσον και στη συνέχεια ο Άγγλος τερματοφύλακας να νικάει από κοντά τον Σούτσεκ για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.
Μάλιστα, η Γουέστ Χαμ έκανε και δεύτερο δοκάρι, με τον Μπενραχμά να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι. Χαμένη ευκαιρία μετά από χαμένη ευκαιρία για την ομάδα του Μόγες που σα να μην έφτανε αυτό, δε κατάφερε να βρει δίχτυα ούτε από την άσπρη βούλα, καθώς ο Χέντερσον νίκησε τον Ράις στο 65’.
Τέλος το «κερασάκι» ατυχίας για τα σφυριά ήρθε από τον Ζούμα, του οποίου η κεφαλιά, σώθηκε πάνω στη γραμμή
από τον Μπρέναν Τζόνσον για να εξασφαλίσει στην ομάδα του το τρίποντο.

Οι ενδεκάδες:
Νότιγχαμ Φόρεστ (Στιβ Κούπερ): Χέντερσον, Γουόραλ, Νιακατέ (79’ Κουκ), ΜακΚένα, Γουίλιαμς, Μανγκαλά (84’ Καφού), Ο’Μπράιεν, Λίνγκαρντ, Τζόνσον, Αβονίγι (72’ Σάριτζ)
Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγες): Φαμπιάνσκι, Τσουφάλ, Ζούμα, Τζόνσον, Κρέσγουελ, Ράις, Σούτσεκ, Φορνάλς (68’ Λανζίνι), Μπενραχμά, Μπόουεν (85’ Κορνέ), Αντόνιο (68’ Σκαμάκα)