7…άχρηστες πληροφορίες γύρω από το αυτοκίνητο!

Seri: Κατέβασε την εφαρμογή, κάνε το απόλυτο σερί και διεκδίκησε εώς και 100.000€ κάθε μήνα εντελώς δωρεάν! (Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις)

Τα κέρατα των ταράνδων που φωσφορίζουν, τα προφυλακτικά της Goodyear, ο αυτοκινητόδρομος μέσα από ουρανοξύστη και άλλες περίεργες ιστορίες!

O θαυμαστός κόσμος της αυτοκίνησης είναι γεμάτος με πληροφορίες και λεπτομέρειες, που δεν τις λες οπωσδήποτε χρήσιμες, αλλά ξενίζουν και φαίνονται περίεργες. Εμείς ξεχωρίσαμε επτά από αυτές και σας τις μεταφέρουμε!

1. Παγκόσμια ανακύκλωση

Υπολογίζεται, ότι κάθε χρόνο ανακυκλώνονται σε όλον τον κόσμο περίπου 13 εκατ. αυτοκίνητα. Αν τα βάζαμε το ένα δίπλα στο άλλο, θα ξεπερνούσε εύκολα το συνολικό μήκος αυτής της περίεργης «αλυσίδας» την περιφέρεια του πλανήτη μας.

2. Διπλάσια αυτοκίνητα από κατοίκους

Είναι αλήθεια! Στο Λος Άντζελες αντιστοιχούν 1,8 αυτοκίνητα ανά κάτοικο, καθώς στη μεγαλούπολη των περίπου 4 εκατ. ανθρώπων έχουν ταξινομηθεί γύρω στα 7,2 εκατ. οχήματα!

3. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ελαστικών στον κόσμο

Ποια Michelin, ποια Continental και ποια Bridgestone! Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ελαστικών στον κόσμο είναι η εταιρεία παιχνιδιών Lego, που παράγει κάθε χρόνο περίπου 500 εκατ. ελαστικά, έστω και μικρών διαστάσεων για τα αυτοκινητάκια της και τα άλλα μικροσκοπικά οχήματά της.

4. Προφυλακτικά με τεχνογνωσία

Η Goodyear αξιοποίησε το know how της στην κατασκευή ελαστικών σε έναν πολύ ευαίσθητο τομέα. Συγκεκριμένα, η γνωστή εταιρεία έγινε ο πρώτος μαζικός παραγωγός προφυλακτικών στον κόσμο.

5. Τα φωσφοριζέ κέρατα των ταράνδων

Αν βρεθείτε στη Λαπωνία, μην παραξενευτείτε, αν δείτε να φωσφορίζουν μέσα στο σκοτάδι τα κέρατα των ταράνδων. Τα μεγαλόσωμα ζώα προκαλούν συχνά ακόμη και θανατηφόρα δυστυχήματα, γι αυτό και συχνά ψεκάζονται τα κέρατά τους με ειδικό χρώμα που αντανακλά το φως, ώστε να διακρίνονται από μακριά.

6. Από τη γη στο φεγγάρι με το…αυτοκίνητο

Το ταξίδι με αυτοκίνητο από τη γη στη Σελήνη θα διαρκούσε 123 ημέρες, εφόσον θα τηρούσαμε το όριο ταχύτητας των 130 χλμ./ώρα και δεν κάναμε ενδιάμεσο διάλειμμα.

7. Αυτοκινητόδρομος μέσα από ουρανοξύστη


Στην Οζάκα της Ιαπωνίας περνά ένας αυτοκινητόδρομος μέσα από ένα πολυώροφο κτίριο. Ο δρόμος διασχίζει τον ουρανοξύστη μεταξύ του πέμπτου και του έβδομου ορόφου και μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί κανένα πρόβλημα στατικότητας.