«Η ΑΕΚ θα ανακάμψει»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Λάρνακας και νυν τεχνικός διευθυντής του Εθνικού Άχνας Γιάννος Δημοσθένους μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για την κατάσταση της ΑΕΚ και για την ομάδα της Άχνας.

Γιατί η ΑΕΚ είναι στα κάτω της το τελευταίο διάστημα;

«Η ΑΕΚ πέρασε ένα δύσκολο πρόγραμμα και συνεχόμενα παιχνίδια. Δεν έχει τα μεγέθη και τα ρόστερ των άλλων ομάδων στην Ευρώπη. Η ΑΕΚ έκανε καλά παιχνίδια και στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα και παρουσιάζει τώρα μια κοιλιά. Είναι φυσιολογικό αυτό νομίζω αλλά περιμένω να γίνει σωστή διαχείριση και θα βρει τα πόδια της. Ήταν αναμενόμενο ότι θα έκανε και κάποια όχι τόσο καλά παιχνίδια και αυτά τα παιχνίδια τα πλήρωσε».

Που εστιάζεις την διαφορά απόδοσης του καλοκαιριού και της δεδομένης στιγμής;

«Άλλαξε και ο τρόπος παιχνιδιού της ΑΕΚ στην πορεία. Επειδή δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές για να αντικαταστήσουν επάξια κάποιους άλλους χαλά το κομμάτι.  Δεν είναι δικαιολογία αυτά, η ΑΕΚ θα βρει τα πόδια της και θα επανέλθει στις νίκες στα επόμενα παιχνίδια».

Τι χρειάζεται για να φτάσει στα γνωστά στάνταρ απόδοσης;

«Οι άνθρωποι δουλεύουν πολύ, είναι και η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου και θα διορθωθεί η ΑΕΚ».

Εκτιμάς ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι αναντικατάστατοι;

«Θεωρώ ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ΑΕΚ. Με το που θα επανέλθουν όλοι, η ομάδα θα ανακάμψει».

Το γεγονός ότι φεύγει από τη μέση η Ευρώπη θα βοηθήσει την ΑΕΚ;

«Αυτό είναι δεδομένο. Είναι δύσκολο να παίζεις παιχνίδια κάθε τέσσερις μέρες. Η ΑΕΚ χρωστάει και δύο παιχνίδια, άρα τον Γενάρη θα είναι βαρυφορτωμένο πρόγραμμα. Θεωρώ ότι είναι λάθος αυτό που γίνεται να αναβάλουμε παιχνίδια».

Για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα;

«Είναι κομβικό σημείο το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, αν το κερδίσει μπαίνει ξανά στην διεκδίκηση του τίτλου. Θυμηθείτε που ήταν το ΑΠΟΕΛ πριν πέντε αγωνιστικές. Θεωρώ ότι αυτό έχει να κάνει και με τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, είναι πολύ καλός».

Για τον Εθνικό Άχνας;

«Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Έχουμε ντέρμπι τώρα με την Αγία Νάπα, να το κερδίσουμε αυτό και ευελπιστούμε να μείνουμε στις θέσεις που δίνουν εισιτήριο στην α΄ κατηγορία».