ΠτΔ προς Εθνική Ελλάδος 2004: «Αδέλφια εξ’ Ελλάδος σας ευχαριστώ που χαρίσατε τόση περηφάνια στους Έλληνες» (pics)

Seri: Κατέβασε την εφαρμογή, κάνε το απόλυτο σερί και διεκδίκησε εώς και 100.000€ κάθε μήνα εντελώς δωρεάν! (Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις)

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (05/12) στο Προεδρικό Μέγαρο η εκδήλωση προς τιμήν των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ελλάδος που κατέκτησαν το Euro 2004.

Διαβάστε επίσης: Το Balla στο Προεδρικό για τους «Legends 2004» (pics&vids)

Αναστασιάδης – Κάρτα Φιλάθλου

BALLA SPECIAL: Εσύ που ήσουν και τι έκανες εκείνο το καλοκαίρι; (Μέρος Α’)

BALLA SPECIAL: Εσύ που ήσουν και τι έκανες εκείνο το καλοκαίρι; (Μέρος Β’)

BALLA SPECIAL: Εσύ που ήσουν και τι έκανες εκείνο το καλοκαίρι; (Μέρος Γ’)

BALLA SPECIAL: Εσύ που ήσουν και τι έκανες εκείνο το καλοκαίρι; (Μέρος Δ’)

Αναλυτικά η δήλωσή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη:

 Είναι με ιδιαίτερη χαρά που καλωσορίζω απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο, τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδος του 2004, το γνωστό «πειρατικό».

Διακρινόμενοι από το πάθος και τη δύναμη της ψυχής που χαρακτηρίζει τον αδελφό Ελληνικό λαό, εσείς οι διεθνείς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Ελλάδος γράψατε τη δική σας σελίδα στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία πετυχαίνοντας έναν ασύλληπτο για πολλούς, αλλά όχι για εσάς, μέχρι εκείνη τη στιγμή άθλο, ο οποίος ακόμη μνημονεύεται.

Αυτό όμως για το οποίο ξεχωρίσατε και εντυπωσιάσατε, πρόσθετα με τις δυνατότητες και την αγωνιστική συμπεριφορά που επεδείξατε, ήταν το γεγονός ότι ο καθένας σας υπέταξε τις ατομικές του ικανότητες στο εθνόσημο της φανέλας του και στο σύνολο, αποδεικνύοντας ότι για την επίτευξη του στόχου σε ένα ομαδικό όπως το ποδόσφαιρο άθλημα δεν είναι αρκετό το ταλέντο μερικών σπουδαίων μονάδων, αλλά η συλλογική προσπάθεια και ο αλτρουισμός προς όφελος του κοινού στόχου.

Και είναι ακριβώς σε αυτό το ομαδικό πνεύμα στο οποίο αφενός οφείλεται η επιτυχία τόσο η δική σας όσο και του προπονητή σας, και αφετέρου η εκτίμηση και το χειροκρότημα που κερδίσατε από τους υποστηρικτές και τους αντιπάλους σας.

Φίλες και φίλοι,

Είναι το ίδιο αυτό ομαδικό πνεύμα που συνεχίζει να χαρακτηρίζει και να ενώνει την πορεία της θρυλικής αυτής ομάδας του ελληνικού αθλητισμού και εκτός των γηπέδων.

Αναγνωρίζοντας την επιτυχία του 2004 και την αγάπη του κόσμου με επιπλέον αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, οι Έλληνες διεθνείς, τοποθετώντας την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους έχουν πολλάκις συστρατευθεί σε ανιδιοτελείς φιλανθρωπικές και κοινωφελείς δράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ενστερνιζόμενοι την πρωτοβουλία της ΟΠΑΠ Κύπρου και του Πρεσβευτή Fair Play του ΚΟΑ και της ΚΟΕ για το 2018 Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη, βρίσκονται στην πατρίδα μας για έναν αγώνα μαζί με τους επίλεκτους Κύπριους Ποδοσφαιριστές, με στόχο την προαγωγή και την ανάδειξη των ευγενών αρχών και αξιών που προάγει ο Αθλητισμός.

Ιδιαίτερα στις μέρες μας που το άθλημα του ποδοσφαίρου έχει αναπτύξει μία τεράστια δυναμική, με τους ποδοσφαιριστές να αποτελούν συχνά πρότυπα για τους νέους ανθρώπους, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αποτελούν το καλύτερο εχέγγυο για την ανάδειξη της σημασίας της άθλησης, της αριστείας, της ευγενούς άμιλλας, και του φίλαθλου πνεύματος.

Προς το σκοπό αυτό και θέλοντας τα εν λόγω μηνύματα και αξίες να καταστούν βίωμα από τη νεαρή ηλικία, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να παρακολουθήσουν τον αυριανό αγώνα πέραν τον 2500 μαθητών.

Αγαπημένοι μου φίλοι,

Θα ήθελα να σας συγχαρώ θερμά για τις διακρίσεις σας που έκαναν τον απανταχού Ελληνισμό περήφανο, αλλά, κυρίως, θα ήθελα να σας συγχαρώ για το ήθος, τα ιδανικά και τις αξίες που πρεσβεύετε με βαθύ αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία και τους συνανθρώπους.

Ανάλογα συγχαίρω όλους εσάς τους πρεσβευτές Fair Play που εκπροσωπήσατε τον θεσμό από τη δημιουργία του, για το έργο που έχετε παράξει αναγνωρίζοντας και προωθώντας τις αρχές, τις αξίες και το σκοπό του θεσμού που κληθήκατε τιμητικά να υπηρετήσετε, εμπνέοντας και εμπεδώνοντας στους νέους μας, τα Ολυμπιακά και αθλητικά ιδεώδη μέσα από τις ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλάβατε.

Θερμά συγχαίρω επίσης τους διοργανωτές που είχαν την πρωτοβουλία της διεξαγωγής των εν λόγω εκδηλώσεων, τον αγαπημένο μου Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη, τον Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Γκολ στη Ζωή» και τη διά βίου πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, κυρία Κάλλη Χατζηιωσήφ.

Πρέπει να θεωρείτε δεδομένη τη στήριξη μας σε αντίστοιχες δράσεις και πρωτοβουλίες σας, οι οποίες συμβαδίζουν με τη δική μας βούληση και στρατηγική προσέγγιση για την προώθηση και τη στήριξη του αθλητισμού και μέσω αυτού της καλλιέργειας χαρακτήρων και συνειδήσεων με τις αρχές και αξίες του ευ αγωνίζεσθαι.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι συνεχής θα είναι παράλληλα η μέριμνα μας όσον αφορά τη στήριξη των προσπαθειών των αθλητών μας και των προπονητών τους, παρέχοντας τους τα απαραίτητα εφόδια για την εξέλιξη τους και την επίτευξη των αγωνιστικών τους στόχων.

Γιατί είναι μέσα από τους σχεδιασμούς και τις στρατηγικές που ήδη εφαρμόζουμε με στόχο την ουσιαστική προαγωγή του Κυπριακού αθλητισμού, που θα τους δώσουμε την ώθηση να πετύχουν ακόμη περισσότερες διακρίσεις, χαρίζοντας σε όλους μας στιγμές ανάλογες με αυτές που ζήσαμε το 2004 με την επιτυχία της Εθνικής Ελλάδος.

Αδέλφια εξ’ Ελλάδος σας ευχαριστώ που χαρίσατε τόση περηφάνια σ’ όλους τους απανταχού Έλληνες.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στον αυριανό αγώνα και στις δύο ομάδες, ο οποίος δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα αναβιώσει ευχάριστες μνήμες σε όσους θα έχουν την τύχη να τον παρακολουθήσουν.

Σας ευχαριστώ.

Παίξε στην Parimatch με €100 bonus, 250+ αγορές και 500+ επιλογές ανά αγώνα, σε Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία και σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα & ίσως τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς! Μοναδικές Προσφορές Live Bet Insurance και Series of Bets που σου δίνουν Μετρητά, με ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ προϋποθέσεις τζίρου!