Η ΑΕΚ δεν πήρε θέση μόνο για το άδειο πέταλο στην OPAP Arena και όσα γράφτηκαν και λέχθηκαν, αλλά απάντησε και στο θέμα για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.
Η Ένωση στην τοποθέτησή της ανέφερε πως «πρώτα απ’ όλα εγκαίρως ενημερώσαμε για το οπτικό κατά βάση ζήτημα που θα υπήρχε. Ενημερώσαμε επίσης πως είχαν γίνει από τους αρμόδιους οι απαραίτητες μετρήσεις για το playability και δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Για το οπτικό κομμάτι επαναλαμβάνουμε, είχαμε ενημερώσει καθώς ήταν αναπόφευκτο, γιατί επίσης ενημερώσαμε ήμασταν σε διαδικασία επανασποράς».
Έσπευσε να επισημάνει πως αυτό επιβεβαιώθηκε και από τη σημερινή τοποθέτηση του υπεύθυνου της εταιρίας «Grassform» Αντώνη Γκριμότση, ο οποίος έχει την εποπτεία των αγωνιστικών χώρων των γηπέδων στη Super League.
Για να σπεύσει στη συνέχεια να επισημάνει πως «ωστόσο σήμερα μας βάζουν σε θέση απολογούμενου, αντί να λένε πως η ΑΕΚ παρά το γεγονός πως βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος σε αυτή την διαδικασία, δεν δημιούργησε κανένα θέμα για να μην έχει πρόβλημα η Εθνική Ομάδα» τονίζοντας πως «η Εθνική Ομάδα που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το ΟΑΚΑ φυσικά, δεν μπορεί να παίζει στο Καραϊσκάκης για λόγους που όλοι γνωρίζουμε από την εμπειρία των ετών που έπαιζε, έχει κηρυχθεί ανεπιθύμητη από τους οπαδούς ομάδων σε άλλα μεγάλα γήπεδα της χώρας». Επίσης υπογραμμίζεται πως «το Πανθεσσαλικό είναι στην διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε αντιπάλου να δεχθεί να παίξει εκεί, γιατί δεν πληροί τις προδιαγραφές που προβλέπονται για τις αποστάσεις από αεροδρόμιο. Θυμηθείτε πως οι Βόρειο Ιρλανδοί δεν είχαν δεχθεί και πήγε το ματς στην Ριζούπολη».
«Παρά το γεγονός πως έχουμε την πίεση της διαδικασίας για να είναι όπως πρέπει ο χλοοτάπητας ενόψει της χειμερινής περιόδου, κανένα δισταγμό δεν είχαμε στο να βάλουμε πρώτα την ανάγκη της Εθνικής Ομάδας. Κι ενώ το κάναμε αυτό κι ενώ δώσαμε πριν το ματς πληρέστατη ενημέρωση για όλα τα ερωτηματικά που μπορεί να πρόκυπταν, ακούμε και διαβάζουμε διάφορα», συμπληρώνει η ΑΕΚ που σπεύδει να σχολιάσει και τα όσα υποστήριξε ο Φαν Ντάικ.
«Να σημειώσουμε εδώ πως με όλο τον σεβασμό στον Βέρτζιλ Φαν Ντάικ, πριν τρεις μέρες έκανε αντίστοιχες δηλώσεις για τον αγωνιστικό χώρο της Γιόχαν Κρόιφ Αρένα στο Άμστερνταμ, μετά την ήττα από την Γαλλία. Και σήμερα υπάρχουν δημοσιεύματα και στην πατρίδα του και στην Αγγλία που το τονίζουν αυτό και το στηλιτεύουν», υπογραμμίζει η Ένωση.
Και καταλήγοντας αναφέρει: «Από κει και πέρα σύμφωνα με την άποψη του κ. Γκριμότση, η OPAP ARENA είναι στο κλαμπ των αρτιότερων γηπέδων της χώρας, με προδιαγραφές των μεγαλύτερων διεθνώς γηπέδων (Σαν Σίρο, Ολντ Τράφορντ, Eitihad, Σίγκναν Ιντούνα Παρκ κ.α.). Τηρώντας όλες τις προδιαγραφές, υπάρχει στρώση χαλικιού 15 εκ., αμμώδης στρώση 30 εκ., ένα αποστραγγιστικό σύστημα μεγάλης απορροφητικότητας και συνθετικό περιμετρικά υψηλής ποιότητας για τους ποδοσφαιριστές, καθώς έχει τα ίδια μηχανικά χαρακτηριστικά με τον αγωνιστικό χώρο. Οι μετρήσεις του εργαστηρίου του κ. Γκριμότση γίνονται με το αυστηρότερο υπάρχον πρότυπο (ISO 17025). Συμπερασματικά, ο ίδιος, ως επιστήμονας, θεωρεί ότι η ΑΕΚ «θυσιάζεται» παραχωρώντας το γήπεδό της στην Εθνική ομάδα. Αν ήθελε να βάλει το συμφέρον της πάνω από την Εθνική, θα φρόντιζε να έχει ένα κενό διάστημα 20 – 25 ημερών ΑΥΤΗ την περίοδο (όχι π.χ. τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο), δηλαδή από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Είναι το απαραίτητο διάστημα για τη σωστή συντήρηση και βελτίωση του αγωνιστικού χώρου. Δείτε δε ότι δεν υπήρξε κανένα καινούργιο γήπεδο χωρίς προβλήματα. Η Ρεάλ και η Σίτι έχουν αλλάξει τον τελευταίο χρόνο δύο φορές χλοοτάπητα».