Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Όλα έτοιμα για την εκκίνηση του 2ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας!
Σπορ

Όλα έτοιμα για την εκκίνηση του 2ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας!

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Στους ρυθμούς του 2ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας κινείται η πόλη του Ζήνωνα! Μετράμε αντίστροφα για την εκκίνηση αυτή την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου, και σας περιμένουμε στη Λάρνακα για να απολαύσουμε όλοι μαζί τη μεγάλη γιορτή.

Στη Λάρνακα θα βρεθούν αθλητές από περισσότερες από 40 χώρες, από την Αργεντινή μέχρι το Βιετνάμ, καθώς φέτος έχει καταγραφεί αύξηση πάνω από 50% στις συμμετοχές, μετά τις 5.000 της περσινής πρώτης διοργάνωσης.

Ο 2ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είναι πιστοποιημένος από την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων & Δρόμων Αντοχής (AIMS) και αποτελεί τον πρώτο «πράσινο» Μαραθώνιο της Κύπρου. Τελείται υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και του Επιτρόπου Εθελοντισμού σε συνεργασία με τη GreenDot και την ομάδα Let’s Do it Cyprus.

Ο φετινός Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είναι ξεχωριστός, καθώς είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γιώργου Μεσημέρτση, ο οποίος απεβίωσε το καλοκαίρι.

Με μεγάλη τιμή και περηφάνια υποδεχτήκαμε την Πέμπτη την Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και ετοιμαζόμαστε πλέον για την εκκίνηση!

Οι διαδρομές

8:00 Μαραθώνιος & Ημιμαραθώνιος

10:30 Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.

11:45 Αγώνες Δρόμου 5 χλμ. (ατομικό) & 5 χλμ. (εταιρικό)

13:00 McDonald’s 1KM Kids Race & RMHC 1KM Fun Race (τα έσοδα της διαδρομής αυτής θα δοθούν στο Ronald McDonald House Charities Cyprus)

Οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στο σημείο εκκίνησης 45 λεπτά πριν την εκκίνηση του κάθε αγώνα.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η στάθμευση

Σημειώνεται ότι θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το πρωί της Κυριακής, από τις 07:00 ως τις 14:00. Συγκεκριμένα θα είναι κλειστές οι παρακάτω οδοί: Η Λεωφόρος Αθηνών στη συμβολή της με τη λεωφόρο Μακαρίου, η οδός Πιαλέ Πασιά (λεωφόρος Τάσος Μητρόπουλου), η οδός Ζήνωνος Κιτιέως, η οδός Νικολάου Ρώσου, η οδός Μεχμέτ Αλέ μέχρι τη συμβολή της με την Ουμ Χαμάμ, η οδός Ουμ Χαμάμ μέχρι τη συμβολή της με την Πάντου. Επίσης στη συμβολή της Ουμ Χαμάμ με την Μπαζντάν θα υπάρξει κάθετη διέλευση μόνο για έξοδο από την περίκλειστη διαδρομή. Οι διοργανωτές ευχαριστούν το κοινό για την υπομονή και τη κατανόηση.

Ως χώρο στάθμευσης οι δρομείς και οι θεατές του Μαραθωνίου μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μεγάλο πάρκινκ του λιμανιού.

Η φιλανθρωπική πλευρά

Ο 2ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας στηρίζει και φέτος κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όπως το Ronald McDonald House of Charities Cyprus, το Hope for Children, τους Special Olympics, το Movember Cyprus, τον Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

Τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη

Τον 2ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας θα καλύψουν τηλεοπτικά ο OMEGA με ζωντανή μετάδοση από τις 11:00 ως τις 13:00 και ραδιοφωνικά το Ράδιο Πρώτο με live link από τις 10:00 ως τις 13:00.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο: http://larnakamarathon.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ