Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Αυτό που αλλάζει στην Εθνική
Editorial

Αυτό που αλλάζει στην Εθνική

Η επικοινωνία παίζει σημαντικό ρόλο στον σύγχρονο αθλητισμό και ιδιαίτερα στον «Βασιλιά των Σπορ».

Η τεχνολογία εξελίσσεται και μεταλλάσσεται με τα social media να είναι το μεγαλύτερο εργαλείο για ομάδες, αθλητές και ομοσπονδίες που θέλουν να επικοινωνήσουν και να μεταφέρουν μηνύματα στο κοινό με στόχο την… ανταπόδοση.

Οι διοικήσεις των ομάδων απευθύνονται καθημερινά στους φιλάθλους με διάφορους τρόπους, κυρίως μέσω Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, καθώς εκεί πλέον βρίσκεται μεγάλο μέρος της καθημερινότητας του κόσμου που ενημερώνεται, σχολιάζει και διαμορφώνει απόψεις αλλά και… συνείδηση.

Αντίστοιχα με τις ομάδες, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου προσπαθεί με οργανωμένη δουλειά μέσω και αυτού του εργαλείου να έρθει πιο κοντά στον κόσμο που θέλει να μετατρέψει σε πιο μεγάλο βαθμό και μαζικότερα κομμάτι της ομάδας.

Η ΚΟΠ ποικιλοτρόπως επιδιώκει να… φορέσει την φανέλα της Εθνικής στο φίλαθλο κοινό αν και χρειάζεται να γίνουν κι άλλες κινήσεις όπως:

Η παρουσία της Εθνικής σε άλλες πόλεις, η μείωση της τιμής της φανέλας της ομάδας, η παραχώρηση εισιτηρίων στις ακαδημίες των ομάδων, η παρακολούθηση των αγώνων  της Εθνικής στο γήπεδο από ποδοσφαιριστές, παλαίμαχους και παράγοντες του αθλητισμού, η γνωριμία των πρωταγωνιστών με την νεολαία, με τους μαθητές και τους φοιτητές κ.ο.κ.

Όλα αυτά βέβαια σε συνδυασμό με ένα εθνικό πλάνο που θα συνδέει την προώθηση Κυπρίων ποδοσφαιριστών στις ομάδες και θα παρέχει… νομοτελειακά περισσότερες επιλογές στον ομοσπονδιακό προπονητή. Ένα πλάνο που θα έχει περιεχόμενο και στόχο τις διακρίσεις που θα αυξήσουν την προσέλευση.

Με τρεις λέξεις η καλλιέργεια εθνικής συνείδησης σε επίπεδο αθλητισμού είναι ψηλά στην ατζέντα της ομοσπονδίας που θέλει να βελτιώσει τα υφιστάμενα δεδομένα.

Στην Κύπρο δεν υπάρχουν οπαδοί της Εθνικής ομάδας, το κοινό δεν… σημειώνει τις ημερομηνίες στις οποίες θα έχει αγώνα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και η προσέλευση του κόσμου δεν μπορεί να ικανοποιεί σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Κάθε χρονική περίοδος βέβαια διαφέρει, πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει η πρόκληση της διάκρισης αλλά και τα «δυνατά» ονόματα των αντιπάλων.

Κόντρα στην Βουλγαρία 3844 εξασφάλισαν εισιτήριο και παρακολούθησαν τον αγώνα της Εθνικής με τους παράγοντες της ομοσπονδίας να μένουν ικανοποιημένοι υπό τις συνθήκες, καθώς προηγήθηκαν… χαμένες ευκαιρίες σε Βουλγαρία και Σλοβενία για να προσεγγίσει το σύνολο του Ραν Μπεν Σιμόν την υπέρβαση της ανόδου.

Στην Εθνική ομάδα το πλάνο του Ραν Μπεν Σιμόν είναι σε πλήρη εξέλιξη με τον πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα, να στηρίζει τον Ισραηλινό τεχνικό την στιγμή που το κλίμα εντός της ομάδας είναι το ιδανικότερο. Αυτό που αλλάζει στην Εθνική είναι ο τρόπος με τον οποίο αναβαθμίζεται η σχέση με τον κόσμο.

Είναι εμφανές ότι υπό τον Γιώργο Κούμα η κυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου κάνει μεγαλύτερα βήματα σε επίπεδο επικοινωνίας με το τελευταίο την δωρεάν είσοδο στο ματς με την Εθνική.

Υπάρχουν βέβαια πολλά βήματα μέχρι να δημιουργηθεί στο κοινό συνείδηση υποστήριξης της Εθνικής ομάδας όμως σίγουρα καταγράφεται η αναβάθμιση στον επικοινωνιακό τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ