Ομάδα με ταυτότητα χαρακτήρισε την Ελσίνκι ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος όμως έκανε λόγο για… απίστευτο κίνητρο του ΠΑΟΚ για νίκη! Παράλληλα, ανέλυσε το σκεπτικό της διαχείρισης των νέων ποδοσφαιριστών και της ενσωμάτωσής τους στην ομάδα.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για το αν είναι μια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να δείξει από νωρίς τις προθέσεις του
: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ότι αυτή η διοργάνωση δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με το τι συμβαίνει στις εγχώριες διοργανώσεις. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να αφήνουμε εκτός ούτε την Αμπερντίν, έχει σημασία ότι παίζουμε 11 εναντίον 11, αυτό έχει σημασία στο τέλος. Είναι αλήθεια ότι μια νίκη αύριο θα μας ανοίξει έναν δρόμο να πιστεύουμε περισσότερο στην πρόκριση. Όπως έχω ξαναπεί θα πρέπει να είμαστε στο μάξιμουμ, γιατί αντιμετωπίζουμε διαφορετικές ομάδες, το αυριανό ματς δεν έχει καμία σχέση με κανέναν αντίπαλο που αντιμετωπίσαμε στα προκριματικά ή στο εγχώριο πρωτάθλημα».
Για την Ελσίνκι: «Οι αντίπαλοί μας στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουν αυτή την ταυτότητα, να προσπαθούν να αμύνονται και να προσπαθούν να κλέψουν κάτι από το παιχνίδι. Αυτή η ομάδα έχει διαφορετική ταυτότητα. Σε 33 διαφορετικά παιχνίδια και δεν έχει αλλάξει την ταυτότητα με την οποία αγωνίζεται, την σεβόμαστε γιατί βάζει έναν μεγάλο όγκο δουλειάς στο γήπεδο. Το γνωρίζουμε αλλά είμαστε με ένα απίστευτο κίνητρο για να βγούμε στο γήπεδο και να μπορέσουμε να πάρουμε το παιχνίδι».
Για το αν θα κάνει αλλαγές: «Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια που γίνεται, μπορεί να έχουμε κάποια προβλήματα στο επιθετικό κομμάτι. Η δουλειά που κάναμε μέχρι τον Αύγουστο πήγε με ένα συγκεκριμένο γκρουπ παικτών, στην συνέχεια ήρθαν και άλλοι παίκτες που πρέπει να μπουν στο κλίμα. Ουσιαστικά βρισκόμαστε σε ένα σημείο που φτάσαμε πιο ψηλά και τον Αύγουστο πέσαμε για να ανέβουμε όλοι μαζί ακόμη πιο ψηλά. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τον Ντεσπόντοφ να μπει άμεσα στο κλίμα της ομάδας, όπως και ο Οζντόεφ με τον Μεϊτέ, όσον αφορά τις αλλαγές θα το δείτε αύριο».
Για την διαχείριση των νεοαποκτηθέντων παικτών: «Γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε ένα γκρουπ 20 παικτών, για αυτόν τον λόγο υπάρχει το ροτέϊσον. Ο Μεϊτέ χρειάζεται το να αγωνιστεί, αλλά θα πρέπει να γίνει με έναν έξυπνο τρόπο, θα πρέπει να βρει την χημεία με τον Οζντόεφ, τον Σβαμπ και τον Τσιγγάρα, το ίδιο ισχύει και για τον Ντεσπόντοφ, θα πρέπει να γίνει με έξυπνο τρόπο η διαχείριση. Ο Σαμάτα άρχισε να μπαίνει σιγά σιγά στην ομάδα, έχει ξεκινήσει σε δύο παιχνίδια βασικό, χρειάζεται διαφορετικού είδους χρόνο. Ο χρόνος μετράει περισσότερο για εμένα, για εσάς μετράει το αποτέλεσμα. Θα πρέπει να βρούμε τρόπους με την ατομική ποιότητα να προσπαθήσουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θα μας δώσουν τον ενθουσιασμό για να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε».