Μάριος Κουδελλής στο Balla: «Δουλεύουμε μεθοδικά και με την φιλοσοφία του ΟΣΦΠ» (video)

Ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο Μάριος Κουδελλής μίλησε στο Balla για την παρουσία των «ερυθρόλευκων» στο «Αυξέντειο Τουρνουά», την φιλοσοφία της Ακαδημίας, τις συνεργασίες με ομάδες σε μεγαλύτερες ηλικίες και την έναρξη των πρωταθλημάτων Grassroots.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Balla:

Για την παρουσία στο Αυξέντειο τουρνουά:

«Να ευχαριστήσουμε τον ΑΣΙΛ για το πολύ καλό που διοργανώνουν κάθε χρόνο.

Εμείς ως Oλυμπιακός Πειραιώς δίνουμε το παρών μας με ομάδες τις Λάρνακας και της Αμμοχώστου βοηθώντας τους διοργανωτές και να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να παίξουν παιχνίδια που θα τους βοηθήσουν να βελτιωθούν στην συνέχεια.

Στόχος μας δεν είναι η νίκη όπως και των υπόλοιπων ομάδων. Όλοι οι προπονητές δίνουν οδηγίες στους ποδοσφαιριστές να παίξουν, να απολαύσουν το παιχνίδι, η νίκη είναι δευτερεύων παράγοντας.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αρχίζει από τους υπεύθυνους ακαδημιών, μετά στους προπονητές και στη συνέχεια μεταφέρεται στους γονείς και τα παιδιά ότι σημασία στις ηλικίες αυτές έχει να παίζουν να το απολαμβάνουν και να βελτιώνονται».

Για την φιλισοφία της Ακαδημίας και την συνεργασία με ομάδες για τις μεγαλύτερες ηλικίες:

«Ως ακαδημία του Ολυμπιακού Πειραιώς σε όλη την Κύπρο δουλεύουμε πολύ οργανωμένα. Ήρθαμε από το τελευταίο σεμινάριο που διοργάνωσε ο Oλυμπιακός στο Καραϊσκάκη και το Ρέντη.

Αντιπροσωπεία μας από δέκα προπονητές ήταν εκεί. Δουλεύουμε μεθοδικά με την φιλοσοφία του Ολυμπιακού και στόχος μας όπως ανέφερε προηγουμένως είναι τα παιδιά να βελτιώνονται και να περνούν ευχάριστα. Μεγαλώνοντας τα παιδιά πρέπει να αγωνίζονται κάτω από μεγαλύτερη πίεση, σε πιο μεθοδικά προγράμματα τα οποία ως Oλυμπιακός παρέχουμε σε όλες τις ακαδημίες μας.

Η κάθε επαρχία έχει συνεργασία με ομάδες όπως για παράδειγμα στην Λάρνακα υπάρχει συνεργασία με τον Ερμή Αραδίππου όπου δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά της ακαδημίας του Ολυμπιακού να συνεχίσουν να αγωνίζονται και στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα από 13 μέχρι και 19 χρονών.

Ο Oλυμπιακός Πειραιώς δεν παύει να δείχνει το ενδιαφέρον του και για πιο μεγάλα παιδιά κατά καιρούς παίρνει στο Ρέντη για δοκιμαστικά και στη συνέχεια μπορούν να ενταχθούν στις τάξεις του Ολυμπιακού Πειραιώς. Ήδη έχουν γίνει τα φετινά δοκιμαστικά από προπονητές του Ολυμπιακού στην Κύπρο και τον Νοέμβριο μερικά παιδιά από την Κύπρο να πάνε για περαιτέρω δοκιμαστικά στο Ρέντη.

Οι πόρτες είναι ανοικτές για όλα τα παιδιά και μετά την ηλικία των 13 ετών καθώς έχουμε συνεργασίες ομάδες σε όλες τις επαρχίες. Στην Λεμεσό συνεργαζόμαστε με την ΑΕΛ, στην Λάρνακα με τον Ερμή, στην Πάφο με τον Ακρίτα Χλώρακας στην επαρχία Αμμοχώστου με Αγία Νάπα και Φρέναρος.

Υπάρχουν συνεργασίες και με ομάδες Α’ κατηγορίας και με ομάδες μικρότερων κατηγοριών ενώ παράλληλα είναι ανοικτή η πόρτα του Ολυμπιακού για να περάσουν από δοκιμαστικά ποδοσφαιριστές στην Αθήνα».

Για την παρουσία της Ακαδημίας στα πρωταθλήματα Grassroots:

«Οι 8 σχολές στην Κύπρο του Ολυμπιακού Πειραιώς όπου λειτουργούν τα τελευταία 15 χρόνια σε Λάρνακα, Λεμεσό, Ελ.Αμμόχωστο, Λευκωσία και Πάφο είναι πανέτοιμες για το πρωτάθλημα που αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα, στο πρωτάθλημα Grassroots που διοργανώνει η ΚΟΠ.

Ο Oλυμπιακός Πειραιώς έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε αυτό το πρωτάθλημα από όλη την Κύπρο. Στην Λάρνακα ως Oλυμπιακός Πειραιώς έχουμε τις πιο πολλές ομάδες στο Grassroots, 15 ομάδες.

Αναμένουμε με ανυπομονησία να αρχίσει ο θεσμός αυτός ο οποίος όπου στόχος όλων των υπευθύνων και των προπονητών είναι τα παιδιά να βελτιώνονται και να περνούν καλά»