Άχμεντ Χάφεζ: Σπουδαίο μοντέλο συνεργασίας η τριμερής

Seri: Κατέβασε την εφαρμογή, κάνε το απόλυτο σερί και διεκδίκησε εώς και 100.000€ κάθε μήνα εντελώς δωρεάν! (Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις)

Τη σπουδαιότητα της συνεργασίας των τριών χωρών, Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας, επεσήμανε με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών Άχμεντ Χάφεζ, όπως τις κατέγραψε η ιστοσελίδα της «Αλ Αχράμ», αναφερόμενη στη συνάντηση που είχαν χθες στο Κάιρο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιος για τους Απόδημους, Τέρενς Κουΐκ με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι.

Ο εκπρόσωπος του Αιγύπτιου ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η τριμερής συνεργασία ανάμεσα στην Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κύπρο αποτελεί ένα «σπουδαίο μοντέλο για μία εποικοδομητική και δημιουργική εταιρική σχέση για την περιοχή της Μεσογείου, δεδομένης της μεγάλης σπουδαιότητας που αποδίδουν οι ηγέτες αυτών των χωρών στην κοινή τους συνεργασία».

Παράλληλα, η «Αλ Αχράμ» ανέφερε ότι «οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν τη συνάντηση Αιγυπτίων, Ελλήνων και Κυπρίων γιατρών που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «ΝΟΣΤΟΣ: Επιστροφή στις Ρίζες» μεταξύ των τριών χωρών».

Στο ρεπορτάζ γίνεται ειδική αναφορά και στο πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ», που διεξήχθη πριν από έξι μήνες στην Αλεξάνδρεια και όπου επισημαίνεται ότι «τον Απρίλιο, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι εγκαινίασαν την πρωτοβουλία «Νόστος» στην Αλεξάνδρεια, που στοχεύει στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των λαών και των κυβερνήσεων των τριών χωρών», προσθέτοντας ότι «οι τρεις εταίροι συνεργάζονται στενά για διάφορα περιφερειακά και διεθνή θέματα, με κορυφαίο αυτών την ασφάλεια στη Μεσόγειο».

Η εφημερίδα καταλήγει ότι «νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι επισκέφθηκε την Κρήτη για την 6η Σύνοδο Κορυφής των ηγετών Αιγύπτου, Ελλάδας, Κύπρου, που είχε στόχο την αξιολόγηση των εξελίξεων στη συνεργασία μεταξύ των τριών κρατών και την αξιολόγηση της προόδου στα κοινά τους προγράμματα».

Παίξε στην Parimatch με €100 bonus, 250+ αγορές και 500+ επιλογές ανά αγώνα, σε Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία και σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα & ίσως τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς! Μοναδικές Προσφορές Live Bet Insurance και Series of Bets που σου δίνουν Μετρητά, με ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ προϋποθέσεις τζίρου!